Pohádky ze zavřeného divadla 

Kdy: kdykoliv
Kde: Plzeň 
Za kolik: 190 Kč
V době prvního zavření divadel nahráli členové souboru Divadla Alfa audiozáznamy deseti upravených pohádek ze svého repertoáru, na trh přišlo CD s titulem Pohádky ze zavřeného divadla právě v době druhé vlny koronaviru. „Původně se mělo začít prodávat během festivalu Skupova Plzeň, bohužel to vyšlo takhle,“ říká ředitel Divadla Alfa Jakub Hora. Na třech discích si mohou posluchači pustit celkem deset pohádek a písničku Korona kuplet, která vznikla na jaře. Tu si už můžete pustit zdarma také na YouTube kanále Alfy na internetu. „Plánujeme ho oživit, připravujeme pro něj další materiály. Ale hlavním úkolem teď je, jak dostat k našim divákům, což jsou školy a školky, naše představení. Takže řešíme možnost jejich streamování na internetu,“ řekl ředitel k dalším plánům divadla. CD lze zatím zakoupit jen objednávkou na mailu veronika.nadenickova@divadloalfa.cz. „Brzy by ale mělo být ke koupi i na internetových platformách,“ dodal Hora. 

Autokino v Klatovech opět promítá

Kdy: 23., 24. října
Kde: Klatovy 
Za kolik: 250 Kč
Autokino v Klatovech opět nabízí filmové projekce. Dnes od 19 hodin promítne české drama Modelář s Kryštofem Hádkem a Jiřím Mádlem v hlavních rolích. Zítra ve stejný čas je na programu slovenský thriller o politice, mafii, korupci i zločinu Sviňa. Vstupenky kupujte v předprodeji, na místě nebudou k zakoupení. 

Čertova naučná stezka

Kdy: kdykoliv
Kde: Babylon 
Za kolik: zdarma 
V Babylonu na Domažlicku začíná téměř jedenáctikilometrová Čertova naučná stezka, která má celkem 21 zastávek. Název stezky je příhodný, neboť cestou uvidíte třeba ďábelskou stěnu či známý viklan Čertův kámen (na snímku). Velmi zajímavá je také středověká soustava rybníků na Bystřici.

Rokycanští nabídnou Komenského

Kdy: kdykoliv
Kde: Rokycany 
Za kolik: zdarma 
V knihovně na Masarykově náměstí v centru Rokycan se zavřely pro čtenáře dveře. Alespoň virtuálně však mají zájemci na webové stránce www.rokycany.cz/knihovna k dispozici prohlídku výstavy Komenský v knihovně 2020. Obsahuje životopis, přehlídku prací nebo map a další fragmenty ze života Učitele národů.

Hradišťský vrch

Kdy: kdykoliv
Kde: Tachovsko 
Za kolik: zdarma 
Na Tachovsku nedaleko od Konstantinových Lázní se nachází Hradišťský vrch, kterým návštěvníky provede naučná stezka. Na okruhu je rozmístěno šest tabulí s informacemi o pravěkém osídlení a přírodě této lokality. Na trase je odbočka k Panně Marii ve skále, což je překrásné poutní místo.