Kombinace harfy a operního hlasu
KDY: 22. listopadu
KDE: Konstantinovy Lázně 
Vážnou hudbu v tom nejkvalitnějším podání si budete moci poslechnout 22. listopadu v podání známé harfenistky Kateřiny Englichové a operní pěvkyně Martiny Kociánové. Tyto dvě dámy vystoupí v karlovarských Císařských lázních od 19.30 hodin.

Podpořte mladé talenty
KDY: 21. listopadu
KDE: Karlovy Vary
Festival kapel základních uměleckých škol Karlovarského kraje se uskuteční již tuto sobotu. Na akci se představí mnoho nadějných talentů, namátkou například karlovarský Bigband Šmeralka nebo sokolovské uskupení Pop stars choir. Akce se uskuteční v Alfa Clubu od 13.00 hodin.

Vše, co chcete vědět o Islandu
KDY: 20. listopadu
KDE: Karlovy Vary
Jestli vás zajímají země, jako je například Island, ale ještě jste neměli příležitost ho navštívit, tak manželé Moldaschlovi vám ho přiblíží v rámci přednášky Island-po vlastní ose! Chybět nebude ani mnoho fotek nebo ukázka islandštiny. Akce se uskuteční 20. listopadu od 16.00 hodin v Muzeu Karlovy Vary.

Ovládněte kouzlo pastelu
KDY: 21. listopadu 
KDE: Planá
Jestli chcete rozšířit seznam svých dovedností, můžete navštívit Kurz kreslení pastelem s Margaretou Novotnou, který pořádá město Planá. Kurz se uskuteční v neděli 21. listopadu od 10 do 16 hodin v podkrovním sále budovy odboru kultury v Plané. Vstupné je 300 korun.

Plzeňané budou čelit Mansfeldovi
KDY: 19. a 20. listopadu
KDE: Proluka a louka U Ježíška v Plzni
Ke čtyřstému výročí odchodu Mansfeldových vojsk z Plzně pořádají dnes a zítra Plzeňský Landfrýd a Plzeňští, spolek šermířů a přátel historie, akci Mušketýři v Plzni – Mansfeld odchází. Rekonstrukci dobytí města bude možné zhlédnout po oba dny, a to 19. listopadu od 18 hodin, 20. listopadu začne o hodinu dříve. A to i kvůli tomu, aby se v 18 hodin uskutečnila na náměstí přehlídka vojsk před jejich odchodem z města.

Roztančené divadlo opět v Chebu
KDY: 20. listopadu
KDE: Dne 20. listopadu bude v Západočeském divadle v Chebu podruhé soutěžit šest párů herců společně s profesionálními tanečníky. Celou akci bude moderovat Jolana Voldánová a Petr Říbal. Zažijete v podstatě divadelní obdoba oblíbené soutěže StarDance.

Adventní řemeslný jarmak
KDY: 20. listopadu
KDE: Domažlice

Základní umělecká škola Jindřicha Jindřicha ve spolupráci s Muzeem Chodska pořádá již tradiční Adventní řemeslný jarmark, kde se můžete těšit na předvánoční prodej výrobků místních řemeslníků, tak jak je znáte již z předchozích let z Chodského hradu. Akce se uskuteční zítra od 9.00 do 16.00 hodin na domažlické Základní umělecké škole Jindřicha Jindřicha. Vstupné je dobrovolné. Pořadatelé žádají o dodržování epidemiologických opatření.

Podzemí za svitu baterek
KDY: 20. listopadu
KDE: Plzeň
Zbystřete smysly a přijďte objevit kouzlo plzeňského podzemí pouze za svitu baterek! Navíc objevíte další část podzemní chodby, kterou během běžných prohlídek není možné navštívit. Prohlídky se konají ještě dnes a zítra od 17 a 18 hodin. Průvodce vám během necelé hodinky poodhalí tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní, který byl pod městem Plzní budován od 14. století.

Z ordinace v Klatovech do Keni
KDY: 19. listopadu
KDE: Klatovy

Z klatovské zubní ordinace do ordinace na západě Keni. O postřehy a dojmy ze zahraniční mise, s bohatým obrazovým materiálem, se podělí stomatolog Jakub Hosnedl v pátek 19. listopadu večer od 19.00 hodin v klatovském HiFi klubu. Vzhledem k omezené kapacitě je nutná rezervace na telefonním čísle 722 304 862.

Podpořte pejsky
KDY: 19. - 21. listopadu
KDE: Horšovský Týn 
Organizace Tlapky v naději pořádá Charitativní bazárek pro opuštěné psy, kde budou stánky s nejrůznějším zbožím ke koupi a zároveň budete mít příležitost nabídnout své kousky, které jste již vyřadili. V případě darování věci volejte na tel. 602 723 120.

Banát pohledem Petra Nazarova
KDY: 19. listopadu
KDE: Kdyně

Městská knihovna Kdyně hostí cestopisnou přednášku spisovatele a cestovatele Petra Nazarova. Dnes v podvečer od 17.30 hodin si můžete vyslechnout zajímavé povídání o historii a současnosti Čechů žijících v Banátu a o situaci českých vesnic v Rumunsku a Srbsku. Vstupné na přednášku je 50 korun.

Držitelka ceny Apollo vystoupí v Plzni
KDY: 20. listopadu
KDE: Plzeň
Držitelka ceny Apollo 2020 a jedna z nejvýraznějších osobností současné alternativní hudební scény Amelie Siba vystoupí na zítřejších narozeninách plzeňského klubu Pod lampou. Svůj projekt Haru představí také Kryštof Kříček z Please The Trees. Akci, která začíná už v 17 hodin, doplní Dj David Silver 90210 a Dj PuPu.

Pomozte pejskům v nouzi 
KDY: 20. a 21. listopadu
KDE: Sušice

Jestli vám nejsou zvířecí, v tomto případě hlavně psí, osudy lhostejné, můžete o víkendu 20. a 21. listopadu navštívit Bazar na pomoc zvířatům v nouzi, který pořádá organizace Nalezenci Šumaváci jako tradičně v Sokolovně v Sušici. Z pestré nabídky různého zboží si budete moci nakoupit po dva dny – v sobotu od 8 do 18 hodin a v neděli od 8 hodin do 15 hodin.

Při Adventnění vzniknou věnce
KDE: Horšovský Týn KDY: 20.listopadu

Spolek Mamy art přichystal akci s názvem Adventnění, během níž si zítra od 15 hodin můžete v horšovskotýnském KokoAteliéru vytvořit adventní věnec. Přineste si jen své svíčky a dál už se nechte unášet kouzlem nadcházejících Vánoc. Příspěvek na věnec je 200 korun.

Navštivte bazar dětského oblečení
KDY: 19. listopadu
KDE: Horšovský Týn

Ať už potřebujete oblečení pro své děti koupit, nebo staré prodat, zúčastněte se bazaru dětského oblečení, který pořádá Mateřský klub Komunitního centra Horšovský Týn. Akce se uskuteční 19. listopadu od 12.00 do 17.00 hodin v Komunitním centru. Bližší informace na 770 179 232.

Staňte se na den hasičem
KDY: 21. listopadu
KDE: Hartmanice

Jestli jste vy nebo vaše ratolesti někdy toužili stát se hasičem a nepovedlo se to, tak v neděli 21. listopadu můžete alespoň strávit den na hasičské stanici s opravdovými hasiči a poznat mnoho z jejich dovedností. Sbor dobrovolných hasičů Hartmanice vás srdečně zve na den otevřených dveří a těší se na vaši návštěvu. Připraveno bude pečené prase, polévka i něco na zahřátí pro dospělé.