Seriál trhů s módou a designem MINT Market začne letos v Plzni. Do venkovních prostor areálu DEPO2015 přijedou dnes desítky českých nezávislých tvůrců představit svou nabídku autorské módy, designu, šperků a dalších originálních výrobků, které jinde nekoupíte. Akce je bezbariérová, potrvá celý den (10-18h), pejsci jsou vítáni a vstup je zdarma.

Termín se přesouval a budoucnost byla nejistá. Po postupném rozvolňování se organizátorům podařilo jako první potvrdit právě plzeňský termín. „Trhy se samozřejmě neobejdou bez přísných hygienických opatření. Stánky budou od sebe vzdáleny 2 metry, prodejci budou mít roušky a rukavice, dezinfekce bude dost pro všechny návštěvníky, kteří by také neměli zapomínat na roušky a snažit se dodržovat dvoumetrové odstupy,“ říká za pořadatele akce Martin Rozbroj.

Ilustrační foto.
Situace se lepší, plošná desinfekce pokračuje jen na Domažlicku

Až na těchto pár nezvyklých pravidel si však MINT Market zachová uvolněnou a přátelskou atmosféru, kterou za 10 let jeho existence ocenily desítky tisíc věrných fanoušků v mnohých městech po celé republice. V Plzni už je jako doma. Osm let byl totiž součástí oblíbeného pouličního festivalu Živá ulice. Mezi unikátními industriálními budovami DEPO2015 letos své stánky rozloží poprvé.

Návštěvníci se mohou těšit na téměř 60 prodejců s oděvy, botami, kabelkami, batohy, pásky, šperky, hračkami, designem a stovkami dalších designových výrobků, třeba i pro čtyřnohé mazlíčky. Své si najdou i rodiče malých dětí, pro ty budou určeny hravé knížky, plakáty a kartičky, které promění učení s dětmi v oblíbenou zábavu.