„Když jsem večer přijížděla domů, bylo ten požár vidět až z Věvrova. Jestli se někdo baví zakládáním požárů, tak je neskutečný idiot a určitě bude brzy dopaden,“ míní jedna z obyvatelek.

Poté, co už to vypadalo, že mají hasiči největší díl práce za sebou, byl ráno ve 4.50 hodin nahlášen další požár. Začal hořet stoh u hřbitova.

„Požáry likvidovali profesionální hasiči ze základen v Domažlicích, Staňkově Plzni-Košutce a jednotky dobrovolných sborů z Horšovského Týna, Hostouně, Mířkova, Semněvic a Starého Sedla,“ shrnul velicí důstojník hasičů Petr Šisling.

Ilustrační foto.
Mladík se u koutské křižovatky řítil rychlostí 152 km v hodině

Hasiči nechali pod svojí kontrolou zasažené seno dohořet. „Po uhašení požárů na místě pracuje psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Případ si převezmou domažličtí kriminalisté. Nebylo vyloučeno úmyslné založení. Případný pachatel je podezřelý, že spáchal trestný čin poškozování cizí věci,“ dodala Brožová.

Podobný případ se v obci stal jen před týdnem, ve čtvrtek 2. listopadu. „Tehdy hořel chlívek se senem,“ připomněla Brožová.

„Ve vesnici se bojíme, řešíme problémy s nepřizpůsobivými obyvateli a teď máme strach, co ještě dalšího napadne toho žháře,“ popsala své obavy obyvatelka Semněvic.