„V Chocomyšli zasahovaly jednotky ze stanic v Domažlicích, Staňkově a Plzni-Košutce a také místní dobrovolní hasiči a jejich kolegové z Kolovče a Chudenic,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Na poli hořel stoh slámy o rozměrech 55 krát 16 krát 7 metrů. Policisté místo střežili až do úterní desáté hodiny, kdy došlo k ohledání požářiště,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Vzhledem k tomu, že samovznícení stohu bylo vyloučeno a může se jednat o úmyslné či nedbalostní jednání, si případ převzali policisté. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci,“ pokračovala policistka.

Škoda na slámě, která zemědělské společnosti vznikla, byla vyšetřovateli vyčíslena na 60 tisíc korun. Po pachateli pátrají holýšovští policisté.

V první polovině listopadu si zemědělské objekty vyhlédl žhář v Semněvicích na Horšovskotýnsku. Hořelo tam nejprve ve čtvrtek 2. listopadu, to chytl chlívek se senem, ve středu 8. listopadu večer začala hořet stodola s uskladněným senem, hned v tu samou noc nad ránem hasiči přejeli hasit stoh u hřbitova. Tehdy na místě zasahovaly jednotky z osmi hasičských sborů.
„Kriminalisté na vyšetřování případu intenzivně pracovali, přesto se jim nepodařilo pachatele vypátrat. Případ je odložen,“ konstatovala Brožová.

Ilustrační foto.
Na Hadrovci narazil do auta a ujel