Hned, jak vylezl z traktoru,  uviděl,  jak se ze stroje valí dým a začínají šlehat plameny. Traktorista již na nic nečekal a zavolal hasiče.

Když dorazili na místo, byl už traktor v plamenech.
„Požár v plném rozsahu  zlikvidovali hasiči pomocí dvou vysokotlaků se smáčedlem.  Oheň, který zachvátil motorovou část i kabinu stroje, se díky zásahu hasičů nerozšířil na tažený vlek s obilím. Škody se předběžně vyčíslují na devět set tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc korun. Jednou z verzí příčiny požáru je technická závada na olejové hadici," řekla  mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

To, že traktorista nenechal bez povšimnutí nezvyklý zvuk svěřeného stroje a z traktoru vylezl, mu zachránilo život nebo se v tom lepším případě alespoň vyhnul zranění.  Z kabiny  Zetoru zbyla po požáru jen železná konstrukce.
„Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Traktorista nežádal ani lékařské ošetření. Výsledek jeho dechové zkoušky byl negativní," řekla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Vyřazení stroje je pro zemědělce zvlášť nyní, v době žní, celkem velký problém.
„Musíme to nějakým způsobem zvládnout, i když nyní potřebujeme každé kolo. To jsou však věci, které lze řešit. Horší by bylo, kdyby došlo k újmě na zdraví," řekl jednatel společnosti ZKS Agro Zahořany Karel Sloup s tím, že nelze přesně určit, proč a jak k závadě na traktoru došlo.
„Domníváme se, že když začalo hořet pod kabinou, mohla být příčinou olejová hadička, která praskla a zavinila požár," dodal Sloup.