Rodinný dům a stodola shořely v Podrážnici u Horšovského Týna. Hořet začalo kolem sedmé hodiny ráno v zemědělské části stavení. Oheň se zakrátko přenesl přes střešní konstrukci i na domek, kde byli tři lidé. Osmdesátiletá majitelka na invalidním vozíku, její sestra a synovec. Právě mladý muž dokázal vyvést invalidní ženu i její sestru z domu včas. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

U domu shořela celá střecha a zřítily se stropy. Škoda je odhadena na jeden milion korun. Rodina zatím našla náhradní domov u příbuzných v Horšovském Týně. Do Podrážnice dorazil i starosta Horšovského Týna Josef Holeček, který přislíbil rodině, která zůstala bez střechy nad hlavou, pomoc.

Příčina požáru ještě není určena. Na místě stále ještě probíhá šetření. Kriminalistům pomáhá i speciálně vycvičený pes.

"Nejpravděpodobnější příčinou požáru se jeví technická závada. Na místo jsme povolali specialisty z kriminální policie, kteří budou i nadále zkoumat v požářišti a hledat příčinu. V současné době nemůžeme vyloučit ani nedbalost a cizí zavinění. Dům bude muset zkontrolovat statik," uvedl Robert Kučera, řídící ůstojník HZS Plzeňského kraje.

Podrobnosti přineseme v pondělním Domažlickém deníku.