„Lidé jsou na klasiku zvyklí, proto jídelníček neobměňujeme. Nejvíce zákazníků k nám jezdí v pátky na dršťkovou polévku a bramborový saláts řízkem,“ řekla majitelka restaurace Jana Tintschlová.

Pravidelně si tak hosté mohou pochutnat například na svíčkové, guláši, hovězí štěpánské pečeni, knedlu zelu, čočce na kyselo, na oblíbené polévce prdelačce a dalších národních pokrmech.

Rodinný hostinec je jedinečný hlavně tím, že má nebývale dlouhou tradici.

„Podnik již v roce 1948 založila má babička, pak nám jej sebrali komunisté a patřili jsme pod Jednotu sever.V restauraci ale nadále mohli příbuzní pracovat,“ vysvětlila majitelka s tím, že po revoluci stát rodině podnik vrátil. „Maminka tehdy musela do Prahy a měla s tím velké běhání,“ dodala Tintschlová.

O hostinec v současné době pečuje celá rodina. „Jeden syn vaří, druhý je číšník. Roznáší také snacha,“ poznamenala.

Restauraci, která je otevřená od devíti do jedné hodiny odpoledne, navštěvují všechny věkové skupiny. „O zákazníky zatím díky bohu nouzi nemáme,“ dodala Tintschlová.