„Potvrdilo se, že když budujete firmu po dobu 25 let s jasnou vizí, postavíte ji na hodnotách a obklopíte se skvělými lidmi, tak to funguje,“ uvedl zakladatel Roman Žák.

Pandemie koronaviru pak podle Žáka zasáhla podnik jak pozitivně, tak negativně. „Díky ní se ukázalo, že digitalizace pro mnoho firem znamená zlepšení a zvýšení konkurenceschopnosti. Na druhou stranu i my musíme dodržovat vládní nařízení a tak je to pro naše podnikání, které je hodně závislé na komunikaci mezi lidmi a vymýšlení nových řešení, v době lockdownu složitější,“ vysvětlil Žák.

Domek ve Vochově, kde došlo ke střelbě.
Propuštěný vrah se vloupal do domku ve Vochově, majitel ho zastřelil

Společnost AIMTEC z větší části působí v zahraničí a jejich špičková IT řešení je možné nalézt v mnoha výrobních, logistických a distribučních firmách nebo v automobilovém průmyslu po celém světě, mimo jiné v Německu, USA, Mexiku, Austrálii, Japonsku nebo Číně. Podnik zaměstnává více než 150 lidí a roční obrat přesahuje 370 milionů korun.

Výsledky celostátního finále budou vyhlášeny 7. dubna 2021. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále.

Titul EY Podnikatel roku Plzeňského kraje byl letos udělen potřetí. Loňským vítězem se stal Jiří Soukup, zakladatel a majitel rodinné firmy Keramika Soukup, která sídlí v plzeňských Křimicích.