V opravené budově bývalé Jednoty, která slouží jako penzion, bylo na začátku prosince otevřeno i nové řeznictví, kde funguje i minibufet. Dobroty, které minibufet nabízí, se vyrábějí přímo v kuchyni, která je součástí prodejny.

„Jsem velice ráda, že zde máme konečně výsek, kde si můžeme koupit čerstvé maso, kdykoliv ho potřebujeme. Trochu mně nevyhovuje pracovní doba, protože v sobotu je zavřeno. Z druhé strany zase chápu, že se jim sobotní prodej zatím asi nevyplatí,“ řekla jedna z místních občanek.


Nové řeznictví, stejně jako penzion, provozuje a vlastní akciová společnost Pošumavské zemědělství Chodská Lhota.
„Maso a výrobky z něj, které zde nabízíme, je z dobytka, který porážíme v Mrákově nebo je dovezené z Vimperka. V obou případech je to maso čerstvé ,ze zdravého dobytka, který je živen pouze krmivem z přírody,“ řekl za společnost Antonín Černý s tím, že až se poperou s dostavbou vlastních jatek v Chodské Lhotě, bude v prodejně k mámí jejich vlastní maso.


Bufet, který je zákazníky nové prodejny v Pocinovicích celkem vyhledáván, bude v budoucnu ještě rozšířen a mlsné jazýčky si zde budou moci pochutnávat i na zabijačkových dobrotách.


„Máme zde vysoce kvalitní zařízení na výrobu masných výrobků, zatím ho ale nemůžeme pustit na plno, protože zde není elektrické vedení v dobrém stavu. To však musí zajistit ČEZ. Pak můžeme během zimy dělat třeba každých čtrnáct dní vepřové hody,“ dodal Černý.
V nové voňavé prodejně nechybí řezník, který maso ihned zpracovává, kuchařka, která z něj denně vaří dobroty, a samozřejmě dvě pohledné slečny, které vám ho s úsměvem prodají.