Ve čtvrtek odpoledne ho vedoucí podniku Radek Vavro převzal z rukou obchodního zástupce Plzeňského Prazdroje Vítězslava Pohanky.

„Pan Vavro tady chtěl mít pivo takové, jaké dostanete v pivovaru. Má tu proto chlazený box, aby pivo bylo ve stálé teplotě, točí ho plynem speciálně k tomu ručeným, to znamená biogonem, a každý týden čistí výčepní zařízení. Je tedy vidět, že dává hodně energie do toho, aby tady měl pivo kvalitní," popsal Vítězslav Pohanka z Plzeňského Prazdroje.

Je to výborný," radoval se z ocenění Vavro. „Podnik provozuji už 12 let a trubky jsem měl čistý vždycky," poznamenal s tím, že certifikát si pověsí ven tak, aby ho všichni viděli.

Pohanka připomenul, že horšovskotýnský sport bar budou nyní pravidelně navštěvovat servisní pracovníci, kteří občas odeberou vzorky, aby zkontrolovali, jestli hostinský nastavenou laťku udržuje. V opačném případě by mu totiž mohl být certifikát odebrán.

„Nepředpokládám, ale že by taková věc této restauraci hrozila," dodal obchodní zástupce Prazdroje.