Prodejní plocha, kterou není v budoucnu kam rozšířit, neustále přeplněné parkoviště, špatná dopravní situace na navazujícím průtahu městem.
Takový je současný stav obchodního domu Kaufland v Pivovarské ulici v centru Domažlic. Společnost se ohlíží po vhodnějším místě, kde by zákazníkům mohla nabídnout větší komfort.

Zastupuje ji developerská firma InterCora, která zaostřila na pozemky v zóně Za Kasárny – část jich vlastní klenečská společnost Hrbáček s.r.o. (areál bývalých stavebnin), část jich je v majetku města (volná plocha od stavebnin k zimnímu stadionu a směrem k Pískovně).

9. listopadu radnice obdržela žádost o prodej zmíněných městských pozemků.

„O prodej městských pozemků žádáme za účelem jejich využití pro výstavbu nákupního střediska provozovaného společností Kaufland Česká republika," uvedl v žádosti Václav Hrbáček.

„Část pozemků, o které byl také zájem (v sousedství zimního stadionu u draženovské silnice), bychom nechali k případnému budoucímu rozšíření stávajícího areálu zimního stadionu," konstatoval na posledním jednání domažlického zastupitelstva starosta Miroslav Mach. Záměr prodeje ostatních požadovaných pozemků však on i celá městská rada podpořila, jednohlasně jej potrdilo i 16 přítomných zastupitelů.

CO DÁL SE STÁVAJÍCÍM OBCHODNÍM DOMEM?
„Rádi bychom vyvolali přímá jednání se společností Kaufland, ve kterém bychom řešili, co by bylo se stávajícím obchodním domem v Pivovarské ulici. Budoucnost tohoto objektu by měla být součástí případných dohod, bez toho nelze připustit výstavbu dalšího Kauflandu. Neradi bychom, aby tu fungovaly dva najednou. Zmíněné pozemky jsou připravené a jsou vhodné pro výstavbu tohoto obchodního domu – jsou u kruhového objezdu, při hlavní silnici na Německo, zvětšuje se tak centrum města," uvedl starosta.

„Záměr prodeje pozemků je nezávazný právní akt. Kdykoliv jej můžeme zrušit. Proto je dobré jej schválit, i když teď nemáme dostatek podrobných informací. Otevřeme tak prostor pro další jednání, ve kterých můžeme jednat o konkrétních podmínkách, za kterých pozemky eventuálně prodáme," konstatoval místostarosta Zdeněk Novák.

„Můžeme potvrdit, že s městem vyjednáváme různé možnosti, nicméně bylo by velmi předčasné spekulovat o detailech a výsledku již nyní. Děkujeme za pochopení, že v tuto chvíli nelze sdělit více,"uvedl mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

„V Kauflandu nakupuji ráda. Velmi špatně se tam však parkuje, někdy proto musím pro nákup jinam. Pokud bude na jiném místě s větším parkovištěm, budu ráda, a co tak mluvím s přáteli, nebyla bych sama," říká Jiřina Vondrovicová.