Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Suroviny (pro 4 osoby):

■ 500 g hlívy ústřičné
■ 3 lžíce oleje nebo domácího sádla
■ 1 velká cibule
■ 1 lžička kmínu
■ 1/2 lžíce sladké mleté papriky
■ 1–2 lžíce špaldové nebo hladké mouky
■ 150 ml vody
■ 5 stroužků utřeného česneku
■ sůl a čerstvě mletý pepř
■ hrst sušené majoránky
■ hrst nasekané hladkolisté petržele

Solná jeskyně
Moře sice solná jeskyně nenahradí, ale pomáhá podobně

Postup:

Hlívu očistěte, nakrájejte na proužky a pět minut opékejte v hrnci na oleji. Přidejte nakrájenou cibuli, kmín a dále opékejte, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Vmíchejte moukou, poprašte paprikou, zpěňte a zalijte vodou. Osolte, opepřete, rozmíchejte a vařte asi 20 minut. Ochuťte prolisovaným česnekem a nakonec přidejte rozemnutou majoránku. Vmíchejte petrželku a podávejte.

Výraznější chuť a další vitaminy dodá polévce nasekaný libeček, pažitka a další zelené natě. Ostřejší variantu získáte přidáním chilli papričky nebo drceného chilli.

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.

Saunování je velmi prospěšné zdraví.
Voňavé saunování, které prospívá zdraví