Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

Suroviny:

1 porce, příprava 15 minut, vaření 60–90 minut
2000 kJ, bílkoviny 23 g, sacharidy 38 g, tuky 25 g

červená řepa 400 g
čerstvý kozí sýr 120 g
rukola 1 hrst
lístky řepy 1 hrst
olivový olej 2 lžíce
balzamikový ocet podle chuti
sůl a pepř

Otužilci na Žatecku a Lounsku.
Na Podbořansku využívají otužilci i „Maledivy“. Ve Žďáře propojili oheň a mráz

Postup:

Bulvy červené řepy vydrhněte a vařte v dostatečném množství vody doměkka. Bude to trvat 1–1,5 hodiny podle velikosti řep. Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Omyté a důkladně osušené lístky promíchejte s trochou olivového oleje a nandejte na talíř. Na ně naskládejte kolečka řepy a kousky sýra, zakápněte zbytkem oleje, osolte, opepřete a dochuťte balzamikem.

TIP: Nejlepší je čerstvá salátová řepa, kterou koupíte i s natí. Tu nevyhazujte, ale snězte. Bulvy stačí krátce povařit. Bílkoviny získáte z kozího sýra, jejich množství můžete ještě zvýšit tak, že carpaccio dozdobíte slunečnicovými semínky.

Kryoterapie
Mráz umí léčit i zlepšit náladu

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.