„Přípravu kurtů na turnaj zkomplikovalo počasí, když déšť a kroupy spláchly vrchní vrstvu antuky. Přesto se podařilo čtyřem členům oddílu kurty upravit tak, aby se na nich mohl turnaj odehrát,“ prozradil patálie šéf tenisového klubu Tomáš Vrba.

Turnaje se zúčastnili čtyři domácí hráči a dva ze Staňkova. Všichni zúčastnění nejprve odehráli dvouhry a poté se utkali ve čtyřhře.

„Ve dvouhrách byli hráči ředitelem turnaje panem Pazourem rozděleni do dvou skupin, ve kterých se hrálo každý s každým na devět gamů. Vítězové skupin se pak ve finále utkali o celkové vítězství,“ rozklíčoval systém hry holýšovský funkcionář.

Ve finále byl úspěšnější domácí Petr Bogner po výhře 9:4 nad oddílovým kolegou Ottou Tiefenbachem starším.

V deblovém turnaji se odehrála kuriózní situace, kdy každá z dvojic (staňkovští Mandík s Vacíkem, holýšovští Bogner s Vrbou starším a Vejskal s Tiefenbachem starším) jednou zvítězila a všechna utkání skončila shodným výsledkem 6:2.

„Žádná z vyčerpaných dvojic už nechtěla rozhodnout o vítězi na kurtech. Proto o umístění rozhodl los, ve kterém měl šťastnou ruku staňkovský pár Karel Mandík s Janem Vacíkem,“ uvedl Vrba.

Druzí také díky losu skončili Vejskal s Tiefenbachem starším a třetí Bogner s Vrbou starším.

„Výbor tenisového oddílu děkuje všem za účast a také členům klubu, kteří se podíleli na organizaci,“ na závěr konstatoval předseda Vrba.

Vítěz čtvrtého kola fotbalové Tip ligy čtenářů Domažlického deníku Stanislav Kitzberger z Domažlic získal triumf zásluhou nejpřesnější Supertrefy ze čtyř třináctibodových tipařů a převzal v redakci odměny od sponzorů soutěže.
V rozstřelu tří tipů zvítězila v 5. kole díky supertrefě Denisa Levá