Tuto sezonu v něm doposud byli úspěšnější volejbalisté Plzně, kteří dokázali Domažlice již třikrát porazit. S tím se samozřejmě domácí nechtěli smířit a toužili soupeři oplatit porážky z jeho palubovky. Před blížícím se závěrem soutěže, kdy je tabulka velice vyrovnaná byl samozřejmě důležitý i zisk, co největšího počtu bodů ve snaze uniknout svým pronásledovatelům v tabulce. I přes slibný začátek se domažlickým nakonec podařilo získat pouze bod a z obou zápasů odešli poraženi.

Volejbal Domažlice – USK Slavia Plzeň 2:3 (19, 23, -19, -20, -12)

V částečně zaplněné sportovní hale ZŠ Komenského předváděly od úvodních balonů oba týmy kvalitní druholigový volejbal. V roli jasného favorita nastupovali hostující hráči, na které zatím pro tuto sezonu nedokázali domažličtí najít recept a získali pouze jediný bod za tie-break. Přesto se domácí nezalekli a na svého soupeře v sobotu od úvodních míčů doslova vlétli.

Domažlickým výborně fungovala obrana i přihrávka. Některé výměny byly až neobvykle dlouhé a oba týmy předváděly obětavé zákroky v poli a trpělivost v útoku. Přes vyrovnanost hry to byli domácí volejbalisté, kteří začali nenápadně přidávat bod po bodu a vypracovat si náskok, který hájili v průběhu celého prvního setu. Odměnou jim bylo vítězství 25:19 a ujali se vedení v zápase.

Basketbalisté Domažlic doma urvali jen jednu výhru
Basketbalisté Domažlic doma urvali jen jednu výhru

Ve druhé sadě pokračovala na obou stranách výborná hra a přes občasné chyby u obou týmu byl průběh neustále vyrovnaný. Za stavu 24:23 pro domácí borce, udělal soupeř chybu na podání a Domažlice šly do vedení 2:0.

Jak už se bohužel stalo nemilou tradicí, třetí set přinesl zásadní zlom ve hře i ve vývoji utkání. Z domácích rukou jakoby se vytratila předchozí jistota na přihrávce a odvážnost v útoku a soupeř začal mít navrch. Marně se domažličtí snažili zastavit rozjetého soupeře střídáním i oddechovými časy. Rozdíl ve skóre nebyl tak veliký, ale pro domácí v tu chvíli nepřekonatelný. Plzeň po vítězství 25:19 snížila stav utkání na 1:2.

Stejný průběh měla i čtvrtá sada, kdy domácí bojovali, ale soupeř byl v útoku důraznější a hlavně produktivní. Srovnal stav zápasu na 2:2 a šlo se opět do tie-breaku, který domácí ani tentokrát nedokázali dotáhnout do vítězného konce a hosté zvítězili 15:12 a celkově 3:2 na sety.

Volejbal Domažlice – USK Slavia Plzeň 0:3 (-17, -22, -19)

Zklamání z neúspěchu v prvním zápase bylo na domácích volejbalistech patrné. A jak skončili první duel, tak špatně začali i druhé utkání. Nedařilo se získat herní pohodu jako v úvodu dopoledního zápasu a soupeř domácí přehrával hlavně svou útočnou hrou. Domažlické útoky končily na rukou hostujících volejbalistů, kteří nedůraznost okamžitě trestali body ve svůj prospěch. Domácím nemůžeme upřít snahu s výsledkem něco udělat, ale v současné situaci byl soupeř hrající uvolněně nad jejich síly.

Žáci z atletického oddílu AC Domažlice přivezli z „krajáků“  osm medailí.
Z krajského vrcholu AC přivezlo osm medailí

Ani v jednom setu nedokázali plzeňské hráče přetlačit, i když několikrát byli v nadějném vedení, které bohužel rychle promrhali a soupeř toho ihned využil. Tak po sadách 19:25, 22:25 a 22:25 zvítězili volejbalisté Plzně jednoznačně 3:0.

Domácí prohrou si Volejbal Domažlice ještě více zkomplikoval závěr soutěže. Sice zůstal na šestém místě se ziskem 36 bodů, ale na poslední Modřany má náskok pouhé tři body, což je vítězství v jednom zápase. Navíc ani rozlosování závěru sezony nemají Domažlice snadné. Čeká je velice obtížné utkání s druhou Českou Lípou, poté domácí zápas proti stále se zlepšujícím Netolicím a na závěr boj na severu Čech proti Chabařovicím.

Tuto sobotu mají hráči volnou a budou se pilně připravovat na vyvrcholení soutěže. Na domácí palubovce se naposledy představí 17. března, kdy přivítají TJ Netolice. Domažličtí volejbalisté zvou všechny fanoušky, aby je přišli podpořit v těžkých bojích v závěrečné fázi sezony, kdy půjde o všechno.

Sestava Domažlic:Vaňourek, Škorvánek, Pham, Kiesenbauer, Giebl, Jelínek, libero Mazanec. Střídali: Schropfer, Roman, Kubal, Jiránek, Šebek

Milan Roman

Mladí Mílaři byli úspěšní na krajském mistrovství.
Mílaři získali v hale deset medailí