Více jak dvacet tenistů převážně ze západu Čech se tu utkalo ve dvouhře a čtyřhře. „Diváci, kteří se přišli podívat mohli vidět opravdu špičkový tenis. Přebor Chodska, na kterém v minulosti hrály známé osobnosti nejen českého tenisu, jako Hana Mandlíková, Ing. Jan Kukal, Sláva Doseděl atd., znovu získává na prestiži mezi tenisty a jeho úroveň rok od roku stoupá. Vzhledem k tomu, že prvních přibližně třicet českých tenistů hraje turnaje převážně v zahraničí, jde tedy o opravdovou domácí špičku,“ popisuje jeden z pořadatelů turnaje Hynek Šindelář.

Letošním favoritem byl trojnásobný vítěz z let 2004 - 2006 Jiří Nový z Karlových Varů. Očekávání, že výhru znovu obhájí, bylo velké, jenže letos jej domažlický turnaj zřejmě nezastihl v nejlepší formě a již ve čtvrtfinále měl veliké problémy se stále vynikajícím domácím odchovancem Tomášem Jungem, který v současné době startuje v barvách Lokomotivy Plzeň. To, co se ovšem podařilo ve čtvrtfinále, se již neopakovalo o kolo dál, kde přesto, že již měl k dobru první set a vedení 4:2 prohrál se stodskou nadějí, hráčem Slávie Plzeň Zdeňkem Štenglem. Devatenáctiletý Štengl v souboji se zkušeností prokázal výbornou fyzickou připravenost i taktickou vyspělost.

Ze spodní strany „ turnajového pavouka“ stojí za zmínku nečekaně brzké vypadnutí Milana Goslera. Také horšovskotýnskému Lavičkovi, letošnímu krajskému přeborníkovi, se nepodařilo oplatit porážku pozdějšímu vítězi Michalovi Schmidovi z Mistrovství republiky a prohrál ve čtvrtfinále.

Jak již tedy bylo zmíněno, konečným vítězem dvouhry se nakonec stal Michal Schmid z TK Slavie Plzeň, který zdolal oddílového kolegu Štengla 6:2, 6:0. Právě tady se možná u poraženého projevila únava z předchozího souboje s Novým.

Na turnaji se sešlo celkem 6 vítězů z minulých let – Nový, Luhan, Gosler, Jung, Bufka a Hlavatý. Právě Luděk Hlavatý, který byl v minulých letech dlouhodobě pracovně v zahraničí, tak soutěžní utkání sehrál po dlouhých 7 letech. Tento vstup mezi aktivní hráče zahájil dvěma kanáry na účet strakonického Milana Pavlíka.

Ve čtyřhře si nejlépe vedla dvojice Reisinger – Fiala, která ve finále zvítězila nad Štenglem s Posejpalem. Zajímavostí čtyřhry byl také dobrý výsledek domácí dvojice Jiskry Domažlice - Bufka, Kužela, která těsně prohrála v semifinále.

V příštím roce čeká pořadatele jubilejní 50.ročník: „Chtěli bychom samozřejmě toto kulaté výročí trochu oslavit. Podrobnosti ještě nevíme, zatím jsme ve fázi střádání názorů a nápadů. Zajímavé by například bylo oslovit minulé vítěze, kteří by se tady mohli po letech setkat, nejprve však musíme zjistit, jestli takováto akce je vůbec reálná“ přibližuje plány na příští rok Šindelář.