Stejně jako v předchozích letech poskytnou během devíti dnů sportovní kluby z Plzně a okolí dětem, mládeži i dospělým možnost vyzkoušet si na vlastní kůži a pod odborným dohledem různé druhy sportů, zúčastnit se besed se sportovci a přednášek o zdravém životním stylu. Vstup do sportovního parku bude zdarma. Ve všední dny bude otevřen od 13 do 19 hodin, o víkendech od 10 do 19 hodin.

„Letošní Sportmanie Plzeň 2018 navazuje na úspěšné dva předchozí projekty Olympijský park Plzeň 2016 a Letní Sportmanii Plzeň 2017. Je to skvělá příležitost jak pro děti, aby poznaly nové sporty, přihlásily se do klubu a začaly aktivně sportovat, tak i pro kluby, které dostanou možnost se prezentovat na akci, již navštívilo v loňském roce na 55 tisíc návštěvníků,“ řekl Petr Chvojka, radní pro oblast sportu.

Předzvěstí Sportmanie Plzeň 2018 bude příští týden Roadshow ve čtyřech městech Plzeňského kraje. V pondělí zavítá do Rokycan, následně v úterý do Tachova, ve středu do Klatov a jízdu po kraji zakončí ve čtvrtek v Domažlicích. Roadshow v jednotlivých městech potrvá od 9 do 18 hodin, kromě mnoha sportovních stanovišť budou její součástí boulderingová stěna, slackline, vystoupení Pepa Bigas, nafukovací fotbalová aréna, taneční vystoupení a workshopy.

Ilustrační foto
Začalo krajské hledání dopravců