Jezdec plzeňského EuroOil teamu byl přitom ve více než polovině rychlostních zkoušek nejrychlejší, vyhrál jich pět z osmi. Ale ztratil na měřeném testu Zadní Zborovice – Leskovice (13,51 km), který se jel jako druhý a pátým v pořadí.

„Udělal jsem dvě chyby. Při prvním průjezdu mně chcíplo auto, při druhém jsem ho bohužel poslal mimo trať,“ hlásil v servisní zóně Václav Pech. Ale potvrdil, že má závodnické srdce a poslední dva sobotní testy zase vyhrál.

Na druhého Filipa Mareše ztrácí tři vteřiny, v čele je o dalších třináct a půl sekundy suverén letošní sezony Jan Kopecký, který tak zatím potvrzuje svoje slova vyřčená před závodem.

Francouzský pilot Francois Delecour se spolujezdkyní Sabrinou De Castelliovou při autogramiádě v Plzni.
Já a bouřlivák? To je spíš pověst, smál se legendární francouzský jezdec

„Titul už máme zajištěn, takže můžeme jet bez většího stresu. Rádi bychom ale protáhli vítěznou šňůru a také chceme pobavit fanoušky kolem tratí, kterých se jistě sejde velké množství," říkal Kopecký, jehož letos porazil jen Václav Pech v Hustopečích.

Ozdobou letošní pačejovské rallye je start legendárního francouzského jezdce Francoise Delecoura, jenž má v Česku premiéru s vozem Alpine A110 Rally RGT, kterého pozval Jiří Jirovec, spolumajitel hlavního partnera rallye společnosti Invelt.

Na českou špičku 59letý Francouz zatím nestačí, po sobotních osmi rychlostních zkouškách uzavírá elitní desítku. Hned za ním je Karel Trněný z Meclova na Domažlicku s Fordem Fiesta R5.

42. ročník Invelt Rallye Pačejov má na programu v neděli ještě šest měřených testů, ten první se jede od 8.40 hodin v Čečelovicích. Následují rychlostní zkoušky Novosedly – Pracejovice (9.30) a Klínovice – Chrášťovice (10.05). Po poledni se jedou stejné úseky ještě jednou, první posádky jsou očekávány v cíli na horažďovickém náměstí po 14. hodině.