Na Šumavě se má rozhodovat o mistrovském titulu, po třech podnicích vede Václav Pech z plzeňského EuroOil teamu o sedm bodů před továrním jezdcem škodovky Janem Kopeckým.

Jasná odpověď, jestli se pojede, však zatím nepadla. Pořadatelé ale hlásí, že jsou připraveni Rallye Klatovy uspořádat za přísných hygienických podmínek. Vše teď záleží na vyjádření Ministerstva zdravotnictví a krajské hygienické stanice.

„Všechny podklady jsme jim předali a věříme, že svá stanoviska vydají v nejbližších dnech,“ uvedl v tiskové zprávě předseda organizačního výboru Jan Petrů.

„Vedli jsme mezi sebou dlouhé diskuse a probrali při nich snad všechna pro a proti. Nakonec jsme demokraticky odhlasovali, že přípravy na 4. Rally Klatovy 2020 budou pokračovat,“ doplnil.

Šumavský závod už musel kvůli pandemii koronaviru oželet tradiční dubnový termín a byl přesunut na 6.-8. listopadu. A toho už se pořadatelé nechtějí vzdát, i když museli udělat další ústupky.

Tak především se po mnoha letech nepojede populární Klatovský okruh (Čínov) a servisní zóna se přesune z obydlené oblasti v Janovicích nad Úhlavou do méně frekventované lokality v těsné blízkosti Klatov.

Trénink hokejové Škodovky na otevřeném stadionu v Dobříši.
Hokejová Škodovka našla azyl v Dobříši. Trénuje na otevřeném kluzišti

„Nemáme také jinou možnost než vyloučit přístup diváků k rychlostním zkouškám a samozřejmě do servisní zóny,“ upřesnil Petrů s tím, že ho restriktivní opatření vůči fanouškům mrzí, ale současná situace nedovoluje jiný postup.

„Vždycky jich na naše soutěže chodilo velké množství a velmi si jich vážíme. Věříme ale, že nás pochopí, nebudou komplikovat naši situaci, a až nezbytná opatření odezní, opět k nám najdou cestu. Určitě je poté rádi přivítáme,“ dodal předseda organizačního výboru 4. ročníku Rallye Klatovy.

Tak snad závod opravdu v sobotu 7. listopadu odstartuje, cíl je plánován v neděli kolem 14. hodiny.