Prostě o cyklobiatlonu a konkrétně o úvodním podniku letošního seriálu MTB biatlon 2020, který se pod názvem Chospílský cyklotlon uskuteční v sobotu na okraji Postřekova v sousedním domažlickém okrese.

Seriál měl začínat 24. května závodem v Přešticích, ale doba koronavirová rozhodla o jeho zrušení. Natěšení cyklobiatlonisté si tak museli počkat až do nadcházejícího víkendu na postřekovskou akci, pořádanou místním Kondor bike teamem.

„Náš závod je vypsán pro čtrnáct kategorií od nejmenších kluků a holek až po veteránské borce a borkyně nad 45 let věku. Ti nejmenší do 11 let absolvují tři krátké okruhy a dvakrát si i zastřílí. Všichni ostatní s výjimkou dvou kategorií pojedou tři velké okruhy a také s dvěma zastávkami na střelnici. Pouze muži od 31 do 45 let si dají čtyři okruhy se dvěma střelbami a největší porci absolvují muži od 16 do 30 let se čtyřmi okruhy a třemi střelbami. První kategorie odstartuje v 11.30 hodin a po ní budou podle rozpisu startovat další. Vyhlášení výsledků máme naplánováno na 16. hodinu,“ sděluje nejdůležitější informace ředitel Chospílského cyklotlonu Bohumil Hrubý.

Ilustrační foto.
Na autobusu rozbil čtyři okna, způsobil škodu za sto tisíc

Zájemci bez rozdílu věku i pohlaví se stále ještě mohou online přihlásit na webu mtbbiatlon.cz/prihlaseni, prezentace proběhne v sobotu v místě startu závodu od 9.30 do 11 hodin a mezi 10. a 11. hodinou bude možné si vyzkoušet nástřel na střelnici.

Seriál MTB biatlon 2020 bude po postřekovském závodě pokračovat ještě pěti dalšími v Blovicích (16. srpna), Chrástu u Plzně (30. srpna), Hradčanech u Chlumčan (13. září), Skočicích u Přeštic (4. října) a ejpovickém kempu Diana (17. října).