Sál MKS Modrá Hvězda hostil už 36. ročník bleskového šachového turnaje O pohár města Kdyně. Na startu letošního ročníku se už tradičně sešla velmi silná a vyrovnaná konkurence, takže se bylo na co těšit.

Na rozdíl od předchozích ročníků se ale žádné drama nekonalo, protože jeden z favoritů, domažlický Martin Vašíček, tentokrát výborně odstartoval, utekl svým pronásledovatelům, kteří se pobili mezi sebou a svůj náskok bezpečně udržel až do konce.

Na dalších místech se ale urputně bojovalo a do posledního kola nastoupilo hned pět hráčů s ambicemi na stupně vítězů.

Otec a syn Zindulkové na domažlickém jevišti
FOTO: Otec a syn Zindulkové hráli v Domažlicích

V téhle loterii, kde už si svoji daň vybírala únava, byl nakonec nejšťastnější Filip Holý z oddílu Plzeň -Letná, který skončil druhý a třetí Jíří Hájek z Přeštic. Domácí hráč Zdeněk Tochor v posledním kole chyboval a propadl se jako nejlepší hráč pořádajícího oddílu PS Safír Kdyně na konečné páté místo.

Celý turnaj proběhl jako vždy v naprosté pohodě, ke které opět přispěla i netradiční osvěžovna„U odtažného šachu“a hlavně chuť všech zúčastněných si prostě jen tak zahrát.

Za to, že tato akce mohla proběhnout, organizátoři děkují MKS Modrá Hvězda a sponzorům, kteří věnovali ceny pro nejúspěšnější účastníky.

Konečné výsledky:
1. M. Vašíček (S. Domažlice) 11,5 b. , 2. F .Holý (Plzeň-Letná) 11 b. , 3. J. Hájek (ŠK Přeštice) 10 b., 4. P. Hrdlica (S. Klatovy) 9 b., 5. Z. Tochor (ŠK Kdyně) 9 b.