„S ohledem na nouzový stav, vyhlášený vládou od 12. března na dobu třiceti dnů je jasné, že se v tomto termínu žádné závody nemohou uskutečnit. V našem ´sesterském´ seriálu Běžec Tachovska tedy nyní neproběhnou závodníky z Domažlicka hojně navštěvované běhy Memoriál Josefa Machta v neděli 22. března ani Běh přes Pepíkovo lávku 28. března. Jak to bude s dalšími závody, není schopen v současné situaci odhadnout nikdo, sledujte proto oznámení pořadatelů, kteří budou reagovat na aktuální situaci. Běhání nám nikdo nevezme, takže nezbývá, než poctivě trénovat a věřit, že se situace brzy vrátí k normálu,“ uvedl k aktuální situaci jeden z hlavních organizátorů tachovského seriálu Jiří Trávníček z klubu Sdružení vytrvalců Stříbro.

V sérii Běžec Chodska je tak ohroženo i třetí pokračování, kterým má být v sobotu 4. dubna oblíbený Běh Koutem. Oficiálně na běžeckých webech zatím ještě jeho zrušení není oznámeno, ale možnost konání závodu v plánovaném termínu je v tuto chvíli minimální.

Lidé ze Šumavy se bojí, že přijedou chataři, chalupáři a turisté, zejména z Prahy, a přivezou nebezpečný virus. Takto vypadalo ve čtvrtek parkoviště v Modravě.
Pražáci, nejezděte, máme strach, žádají lidé chalupáře na Šumavě i jinde