Již v rozjížďkách upoutal výbornými výkony nejmladší jezdec juniorské kategorie Jiří Matějka mladší se Škodou Favorit, jenž se ujal vedení v ´béčkovém´ finále této kategorie. Za ním se rozpoutal dramatický duel o druhé postupové místo do ´áčka´ mezi Janem Páníkem se Škodou Felicia a bavorským závodníkem Michaelem Billerem s Toyotou, v němž byl úspěšnější český jezdec. Hlavní finále juniorů se pak stalo kořistí Marka Straky za volantem Volkswagenu Polo.

Sportovním vrcholem celého dne bylo desetičlenné finále divize do 1400 ccm. Tomáš Rejžek a Lorenz Reichensperger (oba s vozy Toyota Starlet) doslova zvedli diváky z lavic. Český jezdec se ujal vedení, ale svého bavorského soupeře měl stále za zadním nárazníkem. Ukázal však, že má ocelové nervy, nenechal se vyprovokovat k žádné chybě a dokázal odrazit všechny pokusy o předjetí. Cílovou čáru proťal s náskokem pouhých pár metrů. Jeho německý konkurent ihned po příjezdu do depa zastavil u rozjásaného Rejžkova týmu a sportovně mu pogratuloval.

Šest zápasnic přivezlo šest medailí
Šest zápasnic přivezlo šest medailí!

S jeho gestem kontrastovalo podvodné jednání jeho krajanky Kerstin Lesererové z divize vozů stock-car, která se v poslední rozjížďce nechala zastoupit mužem. „Znamená to pro ni diskvalifikaci z celého závodu, a tedy nulový bodový zisk, ale také výstrahu do konce sezony. Při dalším prohřešku bude vyloučena z celého seriálu a všechny body, které získala, budou škrtnuty,“ seznámil nás se sankcemi za její nesportovní chování ředitel závodu Jiří Stieber.

Po technické stránce budila v depu pozornost ´bugina´, s níž startoval bavorský závodník Peter Lang. „Je vybavená dvěma motocyklovými motory. Koupil jsem ji v Přerově od jednoho českého jezdce,“ prozradil během přestávky. Na trati byl Lang velmi rychlý, škoda jen, že měl ve své kategorii pouze jednoho soupeře. Oba startovali s handicapem za vozy Audi s pohonem 4x4 (obě kategorie měly oddělenou klasifikaci) a Lang je dokázal na trati pořádně prohánět.

Nyní bude v domažlické rallycrossové aréně tři týdny klid. Až v neděli 17. června se tam uskuteční druhé letošní klání vozů stock-car a o týden později bude opět pokračovat seriál Chodský čakan.

Dnes od 17 hod. fotbalové utkání FK Staňkov - HC Škoda Plzeň.
Fotbalisté Staňkova dnes nastoupí proti Indiánům