Na osmém místě v absolutní klasifikaci dojel meclovský Karel Trněný navigován Václavem Pritzlem. Ve třídě 13., kam je jejich Škoda Fabia WRC zařazena, to byla příčka druhá' Tento výsledek zajistil Trněnému s Pritzlem stříbaro v konečném hodnocení True Cam MČR v rally ve své třídě. „Příbram byla jezdecky nádherná, pro nás však poněkud protrápená soutěž. V první sobotní sekci se nám nepodařilo zvolit vhodné obutí fábie a to nás trochu přibrzdilo v rozjezdu. Pro odpolední část už byla volba pneu podle našich představ, ale na přejezdu ze servisu nám bohužel praskla hadice hydrauliky a bez funkčních diferenciálů a řazení jsme se celou odpolední sekcí protrápili až do podvečerního servisu, kde byla závada odstraněna. V neděli jsme se chtěli pokusit dohnat ztrátu ze soboty a posunout se pořadím dopředu. To se v první sekci celkem dařilo, pak nás ovšem opět zradila technika, když naše snažení zastavila prasklá hadice od systému turba a motor ztratil potřebný výkon. Před poslední RZ soutěže se nám poškozené místo podařilo provizorně opravit a posunout se na konečné osmé místo,“ zhodnotil účinkování v Příbrami Karel Trněný.

Tým meclovského Profika teď čeká blesková příprava auta, o nadcházejícím víkendu Trněný startuje na posledním podniku Rallysprintserie ve Vsetíně. „Celý poslední měsíc byl pro tým velice náročný, jelikož jsem se také zúčastnil dvou závěrečných podniků FIA International Hill Climb Cupu v závodech automobilů do vrchu. Ve dnech 22. – 24. září to byla rakouská Sankt Agatha, kde jsme dojel čtvrtý, a o týden později jsem v německém Mickhausenu obsadil druhé místo. V celkovém hodnocení FIA Int. Hill Climb Cupu je to druhá přícka v kategorii 3-E1,“ uvedl Trněný dále.

Poháry si z Příbrami odvezla i domažlická posádka Marcel Tuček a Petr Dufek. Svoje Mitsubishi Lancer EVO IX dovezli do cíle na 12. místě, ve třídě 3 to byla bronzová příčka. ,,Jsme hodně spokojeni. Nejen s umístěním, ale i s průběhem celé soutěže. Trochu nám k tomu pomohla nepřízeň počasí, závod byl kvůli tomu hlavně o zkušenostech a ty se nám podařilo maximálně využít,“ prozradil v cíli Marcel Tuček. Od samého začátku s Dufkem bojovali o přední příčky ve třídě. „Musím se přiznat, že po dlouhé době mě to za volantem bavilo a s Petrem jsme si soutěž moc užívali. Po první etapě nám patřila třetí příčka ve třídě, tu se nám podařilo uhájit i v neděli a v celkovém pořadí jsem se dokázali posunout o několik míst dopředu. Auto bylo opět díky Františkovi spolehlivě připravené a fungovalo bez jediného problému,“ popsal závod.

Ostřílený domažlický jezdec příští úterý odjíždí do San Marina, kde opět usedne za volant legendární Škody 130 RS na 15. Rallylegend . „Bude to pro mě opět takové vzpomínání na vozy s poháněnou zadní nápravou z dob mého mládí,“ dodal.

Součástí 38. SVK Rally Příbram byla také Rally Legend, do které odstartoval Pavel Beneš, kterého tentokrát navigoval L. Votava. V Příbrami se představil s Nissanem Sunny Gti. „Super soutěž, smekám před každým, kdo v Příbrami dojel do cíle. Technické erzety, své udělalo i proměnlivé počasí, které nás provázelo celý víkend. Letos se s nissanem ještě chystáme začátkem listopadu do Itálie, kde se jede soutěž podobná ´legendám´ v San Marinu a zároveň se moc těším na příští rok,“ řekl Beneš.

Vítězem 38. SVK Rally Příbram se stala posádka Fordu Focus WRC Jan Dohnal – Michal Ernst. Sedmidílný šampionát True Cam MČR v rally je po závodě v Příbrami minulostí. Autor: Radomír Svozil