Konec. Slovo, které v žádném případě nechtěli slyšet, ale nezbývá nic jiného než se s ním smířit. Stolní tenisté KST Klatovy, nováček třetí ligy, mají už po sezoně. Amatérské soutěže byly z důvodu pandemie koronaviru a vládních restrikcí na konci února skrečovány.

„Samozřejmě že nás to moc mrzí. Na tento ročník jsme se těšili. Těšili jsme se na zajímavé výjezdy, utkání proti novým soupeřům a celkově na sportovní, ale i s ní spojenou společenskou zábavu,“ říkal smutně kapitán klatovských stolních tenistů Lukáš Zahradník.

Že to jméno fanouškům této hry na domažlickém okrese zní povědomě?

No, jistě, vždyť se jedná o téhož Lukáše Zahradníka, který před šesti lety více než rok hájil v divizi barvy stolních tenistů Sokola Kdyně.

„V životě jsou bezesporu důležitější věci, ale přesto každý z nás svůj život potřebuje zaplnit aktivitou, která ho baví a naplňuje. Tato složka teď bohužel z našich životů úplně vymizela. Nezbývá než doufat, že se opět brzy vrátí,“ pokračoval devětadvacetiletý borec, který má v uplynulé sezoně třetí ligy ve třech odehraných utkáních výbornou bilanci 7:4 v jednotlivcích a 3:0 ve čtyřhře. Aktuálně mu patří čtyřiadvacátá příčka v žebříčku mužů třetiligové soutěže.

V nováčkovské sezoně jste ve třetí lize stihli odehrát jen tři zápasy. Porazili jste České Budějovice a El Niňo Praha E. Naopak s „déčkem“ pražské Elizzy jste prohráli. Jak hodnotíte tyto souboje?

Vstup do soutěže se nám vydařil a tři odehrané duely musím hodnotit určitě pozitivně. Když už nic jiného, tak jsme si dokázali, že tuto soutěž můžeme hrát a být v ní konkurencí ostatním týmům. Vezmu-li v potaz, že jsme v zápasech v Praze ani nehráli kompletní, tak bilance dvou vítězství ze tří zápasů je určitě moc hezká. Snad v tomto nastoleném rytmu budeme pokračovat i v příští sezoně.

Lukáš Zahradník.Lukáš Zahradník.Zdroj: Foto: archiv Lukáše Zahradníka

Vy věříte tomu, že se příští soutěžní ročník rozjede?

No… (přemýšlí), když sleduji aktuální vývoj, mám obavy, že v září nebude možné rozjet novou sezonu bez jakýchkoliv omezení. Samozřejmě v to doufám, ale nejsem si tím vůbec jistý. Bude-li podmínkou očkování či negativní antigenní test na covid, tak se obávám, že to nebude reálné.

Proč ne? Třeba futsalisté nebo florbalisté díky pravidelným antigenním testům hrají své soutěže i teď…

Protože na tomto se určitě všechny kluby neshodnou. Mám-li mluvit za sebe, tak si určitě neumím představit, že bych měl každý týden chodit na test, abych mohl sportovat. Tímto způsobem to stoprocentně fungovat nebude. V současnosti na tomto principu fungují jen extraligové soutěže mužů a žen a i u nich je u některých oddílů problém v tom, že nemají status profesionálních klubů, a tudíž nehrají. Na naší úrovni testy považuji za naprosto vyloučené a nereálné.

Lukáš Brych (Jiskra Domažlice).
Anketa o nejpopulárnějšího fotbalistu Domažlicka: posledním do party je Brych

Už v lednu jste říkal, že letošní sezona nemá budoucnost. O dva měsíce později se vaše predikce naplnily v realitu. Jak jste to tenkrát mohl tušit?

Bohužel při sledování aktuálního dění a často těžko uvěřitelného chaosu, který ve vyhlašování nařízení panuje, bylo jasné, že se sezona nebude moci dohrát. Určitě nepatřím k životním pesimistům, ale když vidím, kam jsme se za rok pandemie posunuli, začínám mít obavy i o start sezony následující a její zdárný průběh. O tom už jsem se ale trošku zmínil…

Jak se v současné době, kdy platí snad nejpřísnější opatření, udržujete v kondici? A chybí vám ping-pong?

Stolní tenis mi hodně chybí. Doufám, že se brzy budeme moci vrátit alespoň k nějakému trochu klasickému tréninku. Na druhou stranu výhodou tohoto sportu je, že v nějaké omezenější formě se dá praktikovat leckde. Já osobně nyní chodím akorát běhat. Štěstí, že klatovský katastr je tak rozsáhlý (úsměv). A těším se, že s lepšícím se počasím k tomu brzy přidám i kolo. To již věřím, že nebude platit ani žádné „katastrální“ omezení.

Před sezonou do vašeho týmu přišel ze Sušice zkušený Pavel Kopřiva. Jednalo se o roční přestup s návratem. Budete s ním v této spolupráci pokračovat, i když se vlastně letos vůbec nehrálo?

S Pavlem jsem o tom zatím ještě nemluvil, ale vzhledem k tomu, že letošní sezona byla anulována, a tím pádem se bere, jako že žádná nebyla, tak předpokládám, že se i přestupy a další s nimi související věci automaticky přesunou do té následující. Samozřejmě bude záležet i na Pavlovi, ale věřím, že ho letošní intermezzo ještě více navnadilo a bude mít chuť si s námi užít konečně celou a regulérní sezonu.