Ta v kategorii C1W ženy singl kanoe vybojovala na začátku července na Mistrovství Evropy juniorů ve slalomu čtvrté místo.

Celý šampionát se konal v hlavním městě Makedonie. Singlířek (C1W) bylo celkem 28. Jana se bez problémů dostala z kvalifikace do semifinále, i když její jízdy nebyly tak vydařené. Semifinále Matulková s přehledem vyhrála. Tímto vítězstvím si zajistila start ve finále, kde odstartovala jako poslední. Finálová jízda ale nevyšla podle Janiných představ a několik drobných chyb ji připravilo o cenný kov.

„Na výsledky jsme čekali asi 45 minut. Když jsem slyšela, že jsem čtvrtá a na placku mně chybělo tak málo, byla jsem hodně zklamaná." říká Jana.

V sobotu se jel závod hlídek (3xC1W). Jana si chtěla vylepšit náladu. S Annou Koblencovou a Martinou Satkovou vybojovaly za Českou republiku na ME bronzovou medaili v 3xC1W.

„Byl to stres a čekání. Když trenér řekl, že jsme třetí, byl to krásný pocit. Mistrovství v Makedonii bylo jiné než ostatní. Pořád jsme čekali a čekali. Pak ani není taková radost, když dojedete do cíle a vidíte nějaké medailové umístění. To můžete slavit hned. Což ve Skopje nešlo," říká Jana. 

Aleš Procházka