Zlatou neděli zažila Lucie Kubecová, která stylem start-cíl ovládla závod na 800 metrů mezi dorostenkami. Čtyři okruhy zvládla v čase 2:17,91 min., čímž si výrazně vylepšila halové osobní maximum. Navíc od absolutního osobního rekordu zůstala jen 32 setin. Znamenalo toi katapult na průběžnou pozici lídryně letošních republikových dorosteneckých tabulek (stav k 25. 1. 2022). Vše okořenila i triumfem na poloviční trati, kde se jako jediná dorostenka dostala pod hranici 60 sekund a zaběhla si osobní rekord 59,60 s.

Mužskou část oddílu zastupoval Vojtěch Švajner. Ten si střihl kombinaci 60 m překážek a 400 m. Na kratší trati vybojoval stříbrnou medaili v osobním rekordu 8,65 s, na překážkách vysokých 99 cm. Jeho přechod do juniorů lze tak zhodnotit jako velice vydařený.

Na 400 m následně předvedl výkon 53,44 s, což je jeho druhý nejlepší halový výkon v dosavadní kariéře. Na úspěšnou dvojici mladých Mílařů v Praze dohlížel trenér Jiří Voják. Nejen on se těší na další výkony členů oddílu, kteří postupně zasáhnou do halové sezony.

Druhá polovina února a začátek března budou patřit republikovým šampionátům a po roční odmlce se k větším závodním bojům dostane konečně i přípravka a žactvo.

Trenér David Sekerák (vpravo) se svými svěřenci v rakouských horách.
Co dělají Mílaři? Makají…