35. ročník seriálu byl zahájen Novoročním během v Draženově. Organizátoři pro letošek připravili novinku v podobě Dětského Běžce Chodska.

Pravidla této soutěže jsou shodná s pravidly ´dospěláckého´ Běžce Chodska s několika úpravami. Z osmi závodů, které budou do seriálu zařazeny, se mládežníkům bude započítávat nejlepších pět výsledků.

Zároveň pokud se bude chtít závodník v závěru seriálu zúčastnit slavnostního vyhlášení, musí splnit podmínku účasti na alespoň třech závodech. Organizační štáb také upozorňuje, že kategorie se nebude vyhlašovat, bude-li mít méně než tři účastníky s minimálním počtem závodů.

Děti a mládež budou závodit v těchto kategoriích: přípravka mladší – dívky, kluci (ročník nar. 2009/10), přípravka starší – dívky, kluci (2007/08), mladší žákyně a žáci (2005/06), starší žákyně a žáci (2003/04) a dorostenci (2001/02).

A kde se bude závodit o body do Dětského Běžce Chodska? Premiéru obstará již v sobotu 7. dubna Běh Koutem, o týden později se bude pokračovat při Bělské pětce, která se mimo jiné poběží jako krajský přebor všech kategorií. Dubnové zápolení o cenné body zakončí 22. dubna Běh Škarmanem v Domažlicích. Další dvě šance na zisk bodů do seriálu budou mít mladíci v květnu – nejdříve 8. května při Běhu osvobození na Dílích a 12. května v rámci Běhu Zelenovským údolím.

Po letní pauze boj o celkový triumf a přední pozice v celkovém pořadí vyvrcholí podzimními krosy – Podčerchovským na Babí hoře u Chodova (2. září), Memoriálem Matěje Mauera v Caparticích (23. září) a definitivní tečku za premiérovým ročníkem obstará 6. října Běh Babylonskými lesy.

Zájemci případné další informace naleznou na webových stránkách seriálu: www.bezecchodska.cz.

„Slibujeme si především zvýšenou účast mládežníků na závodech, které jsme zařadili do nového seriálu. Věříme, že to přispěje i ke zkvalitnění konkurence v jednotlivých kategoriích, k rozvoji seriálu a rozšíření i mezi ostatní, kteří dosud hledali motivaci proč si zazávodit na kvalitních závodech v našem regionu,“ představují hlavní účel novinky Jiří Voják a Vítězslav Fronk z Mílařů Domažlice, kteří jsou hlavními iniciátory tohoto nápadu na zatraktivnění běžeckých soutěží v regionu i pro mladé.

Hokejisté HC Domažlice skončili stříbrní. Dramatický druhý finálový duel rozhodly až samostatné nájezdy
Hokejisté HC Domažlice skončili stříbrní. Finálový duel rozhodly nájezdy