Mladí Chodové měli už před zahájením jisté, že od Nového roku budou bojovat v extralize do 14 let, a tak mohli hrát zcela uvolněně. Byť souboj proti předposlednímu Strašecí měl být už jen pouhou formalitou. Jiskra neponechala nic náhodě. Svého soupeře doslova rozcupovala na kousky a slavila vítězství za těžko uvěřitelný výsledek 178:17. Nejlepším střelcem utkání byl domažlický Samuel Macht, jenž nasázel 34 bodů.

Domažlický tahoun Martin Mach (na archivním snímku v bílém) podal ve víkendových zápasech výborný výkon.
Basketbalisté v derby přehráli Klatovy

„Byli jsme lepší ve všech herních činnostech a kluci svému soupeři nedali žádnou šanci. Všichni dostali v zápase stejnou porci minut a všichni se s tím vyrovnali velice dobře. Hru si užívali a předváděli krásný kombinační basket. Někdy až moc kombinační,“ culil se Josef Prettl, šéftrenér mládeže BK.

Od Nového roku tedy chlapeckou čtrnáctku domažlického klubu budou čekat boje v extralize. „Těšíme se, že doma přivítáme týmy věhlasných klubů. Všem hráčům bych chtěl poděkovat za přístup a předvedenou hru v základní ligové části. Je před námi spousta práce, ale extraliga je obrovská výzva. Věřím, že všichni uděláme maximum pro úspěch domažlického basketbalu,“ doplnil kouč.

Domažlice - Nové Strašecí 178:17

Průběh utkání: 38:9, 81:13, 123:15. Rozhodčí: Karásek, Tauber. Sestava a body Jiskry Domažlice: Mach 7, Paidar 13, Macht 34, Holý 23, Michal 15, Berka 10, Vondraš 26, Škarda 6, Váchal 10, Thurnwald 20, Záhoř 14. Trenér: Josef Prettl.