Závod byl výlučně českou záležitostí, protože tentokrát nedorazil žádný německý účastník.

Zpestřením startovního pole byl opět jeden vůz upravený pro závody tzv. „trabantkrosu“, jenž se od běžných trabantů na první pohled odlišoval výrazně zkrácenou délkou. Navzdory výkonovému handicapu jeho jezdec srdnatě soupeřil se silnějšími automobily a získával sympatie diváků. Ve své poslední rozjížďce ale havaroval, vůz značně poškodil, ale sám naštěstí zůstal zcela nezraněn.

Jako první ke svému finále nastoupili junioři. Vyhrál Jiří Krob z Rakovníku s favoritem, ale celkovým vítězem seriálu se stal Martin Levý z Pňovic u Rožmitálu se stejným vozem.

Ve finálové jízdě divize do 1600 ccm Petr Březina z Jílového u Prahy (Škoda Felicia) jen potvrdil, kdo je letošním králem domažlické trati a s přehledem zvítězil. O jeho převaze v průběhu celé sezony svědčí fakt, že se stal držitelem Chodského čakanu s náskokem 46,5 bodu na druhého Jiřího Terše z Tajanova u Klatov se stejným vozem.

Krátce po startu finálové jízdy škodovek s motorem vzadu ujel svým soupeřům Josef Květoň ze Šteflí a s přehledem mířil k prvenství. Diváky ale udržoval v napětí skvělý souboj Vlastimila Bartáka z Hrádku u Rokycan s domažlickým Václavem Malotínem. I přes Malotínovu snahu a několik pokusů o předjetí Barták svou druhou pozici uhájil až do cíle.

Letošním držitelem trofeje se v této kategorii stal Josef Květoň.

Vyvrcholením programu byla opět finálová jízda nejpočetněji obsazené volné divize nad 1600 ccm, v níž startovali také dva domažličtí závodníci. Oba ale měli smůlu a technická závada nejprve zastavila Peugeot 205 Jiřího Stiebera a poté i Škodu 2000 Karla Lehmanna.

Jako první proťala cílovou čáru felicie Jaroslava Šimka z Obořiště u Dobříše, jenž se stal také vítězem celého seriálu. V celkové klasifikaci uspěli také oba domažličtí jezdci, neboť Lehmannovi patří třetí a Stieberovi čtvrté místo.

„Chtěl bych vám všem poděkovat nejen za účast v celém seriálu, ale také za sportovně vedené souboje,“ obrátil se tajemník závodu Albert Kundrát k jezdcům před vyhlášením výsledků a dodal: „Velké uznání zaslouží také všichni pořadatelé, kteří závodům bezplatně obětují spoustu svého volného času.“

Ceny nejúspěšnějším jezdcům pak předal poslanec Parlamentu ČR a bývalý starosta Domažlic Jan Látka spolu s funkcionáři pořadatelského Motorsportklubu AMK Domažlice.

Autor: Jan Pek