Trenérský seminář hodu oštěpem, který pořádá sekce oštěpu SCM Českého atletického svazu, do Domažlic přiveze velmi zvučná jména tohoto sportu. „Budou u nás přednášet celkem čtyři osobnosti.

A to český reprezentant Petr Frydrych, který je známý svým osobním rekordem 88,32 metrů, dále reprezentační trenér Polska Leszek Walczak. Opomenout se určitě nedá ani vítěz Diamantové ligy 2018 Andreas Hofmann s osobním rekordem 92,06 metrů. A samozřejmě nemůže chybět světový rekordman Jan Železný,“ vyjmenoval zvučná jména vedoucí trenér sekce hodu oštěpem Českého atletického svazu a trenér místního klubu Mílaři Domažlice David Sekerák. Jak dále dodal, uspořádat akci podobných rozměrů rozhodně není jednoduché. „Seminář připravuji skoro půl roku, od vybavení až po hvězdné obsazení lektorů. Doufám že se bude líbit a pomůže naši disciplínu pozvednout. Dává mi to veliký smysl něco takového uspořádat, oštěp je moje srdcová záležitost a spolupracovat s Janem Železným, nebo Andreasem Hofmanem je skvělá zkušenost.“
Známé postavy oštěpařského sportu přiblíží zúčastněným trenérům nejrůznější praktická cvičení, tréninkové poznatky, nebo hodnocení jejich kariéry.

Účastníci se dočkají také závěrečného diskuzního fóra s Janem Železným, Petrem Frydrychem a dalšími reprezentanty České republiky. „O seminář je rozhodně zájem. Je přihlášeno přibližně padesát pět trenérů z celé Evropy. Jsou zde účastníci z Polska, Chorvatska, Slovinska a samozřejmě také čeští trenéři z nejrůznějších koutů České republiky,“ dále dodal Sekera. Do Domažlic by mimo jiných měla zavítat také Nikola Ogrodníková s partnerem Víťou Veselým.

„Na semináři budu křtít také novou knihu Věda a trénink pro hod oštěpem. Je to úžasná a krásná kniha, která popisuje jak oštěp vznikl, techniku hodu, tréninkové plány a další věci, které každý trenér ocení. Moc se na to těším,“ popsal Sekerák z pozice hlavního pořadatele semináře.

Eliška z Oprechtic na výletě s rodinou.
Dobří andělé pomohli Elišce z Oprechtic