„Je to tam! Jsem osmkrát mistr ČR v boxu!,“ napsal po zápase na svůj facebook Pavel Šour.

V pátek ráno Šour napsal, co má v plánu. „Rukavice už mám tedy opravdu v plánu pověsit na hřebík. Říká se: „Nikdy neříkej nikdy“…, ale 25 let v ringu stačilo. Chci se nyní stát nezávislým manažerem a matchmakerem. Dále se budu snažit rozvíjet český profesionální box. Za svoji kariéru jsem nasbíral zajímavé kontakty ve světě a ty chci nyní využít ve prospěch rozvoje tohoto královského sportu u nás,“ nastínil.

Pavel Šour získal osm českých titulů v amatérském a profesionálním boxu. Mezi profesionály přestoupil v roce 2016, tedy až ve svých 34 letech. O rok později vyhrál svůj první profesionální boxerský pás v těžké váze. V letech 2018 a 2019 český titul obhájil.

Na galavečeru v Lucerně byl na programu také titulový zápas v křížové váze (do 90,7 kg). Obhájce titulu Vasil Ducár se utkal s vyzyvatelem Vladimírem Řezníčkem.

O titul v nové váhové kategorii Bridgerweight (do 101,6 kg), která je zatím uznávána jen organizací WBC, se utkali plzeňští boxeři a dlouholetí rivalové: Pavel Šour (vlevo) s Václavem Pejsarem.
Třetí pokus vyšel. Pejsar udolal v bitvě Plzeňanů Šoura

Vítězem se stal třiatřicetiletý Ducár, který vyhrál 3:0 na body. Pro nejlepšího českého profesionálního boxera to je třetí domácí titul v roce 2022. Od druhého titulového zápasu s Václavem Pejsarem přitom uběhly necelé tři měsíce.

Výhrou nad Vladimírem Řezníčkem si Vasil Ducár zajistil i boxerský pás organizace WBC.

„Měl jsem náročný rok. Boxoval jsem v Anglii, v Dubaji a třikrát jsem obhájil český titul. Narodila se mi druhá dcera,“ připomněl Vasil Ducár.

S Řezníčkem se Ducár utkal podruhé v kariéře. Poslední vzájemná konfrontace z poloviny roku 2018, kdy se ještě Ducár věnoval také MMA, skončila ale netradičně remízou.

Pavel Šour (vpravo) v ringu proti Tomáši Šálkovi v souboji o pás mistra ČR v dubnu 2019.
Boxer Šour vydržel v ringu jen sedmdesát vteřin