Oblíbená destinace, kam jezdí již několik let parta kolem Jiřího Vojáka pravidelně nabírat síly, přivítala tři desítky mladých nadějí s šesticí trenérů. Děti ve věkových kategoriích mladšího a staršího žactva byly rozděleny do příslušných skupin a ti nejzdatnější zvládaly až tři tréninkové jednotky denně.

Náplní tréninkových fází byly kopce, odrazová cvičení, práce s překážkami, pilování na místním atletickém stadionku, ale i výběhy do přírody. Čerstvý vzduch je třeba mít v zásobě vždy.

Atletické soustředění na Šumavě absolvovaly tři desítky mladých nadějí.Zdroj: Foto: Mílaři Domažlice

„Kromě osvědčených tréninků jsme zařadili i jeden odpočinkový den, kdy se do programu vložil výlet na Bučinu. Pro většinu dětí neznámá destinace a pro nás trenéry ideální prostor na rozmyšlení podoby tréninků a úvahy o přípravách na závody,“ uvedl za trenéry výběr cesty za dříve nejvýše položenou osadou v Čechách zkušený běžec a hlavní kouč výpravy Jiří Voják.

Václav Velek z fotbalového klubu TJ Start Tlumačov ve středu 16. září oslavil kulaté jubileum 60 let věku.
Václav Velek slaví kulaté jubileum – šedesátku

Po závodní pauze, kterou ukončil až mítink Hvězdné Házení na Chodsku, se pomalu ale jistě roztočila pro mladé atlety druhá část sezony, kde se rozbíhají krosy v seriálu Běžecký pohár mládeže Plzeňského kraje nebo běžecký kolotoč Junior Běžec Chodska. Úspěch hned po návratu zaznamenala družstva mladších žáků i žákyň, kteří na oblastním kole na plzeňském Petříně umístěním na druhé pozici stvrdila postup na krajské finále.

Během atletického kempu sice narůstala s postupným množstvím tréninků únava, ale hlavním motorem bylo to, že se sportovní skupina může držet pohromadě, užívat si společných chvil a plnohodnotně se připravit na zbytek letošní rozhárané atletické sezony.

A kdo měl zájem se k Mílařům přidat, dostal ideální příležitost. Před týdnem se na atletickém stadionu u ZŠ Staňkov konal nábor nových nadějí, na který před dvěma dny navázal nábor na stadionu Střelnice v Domažlicích.

Autor: Ondřej Váchal