Pořadatelský tým Mílařů Domažlice a Seky team s hlavním organizátorem mítinku Davidem Sekerákem chystá na Městském stadionu Střelnice velkou atletickou akci, která se postará o stylové zakončení letošní dráhové sezóny.

Atletický mítink za účasti předních domácích a zahraničních atletů začíná v 14.45 hodin oštěpařskou soutěží mládeže a vyvrcholí krátce po 18. hodině během na 400 metrů, který se na Hvězdném házení běhá jako vzpomínka na tragicky zesnulého špičkového českého sprintera Jana Mazance z Nové Vsi u Kdyně.

Na stadionu bude probíhat i dětská atletika či závody žactva.

Hlavní hvězdy mítinku je třeba hledat mezi atlety startujícími v technických disciplínách. V oštěpu to měl být především polský reprezentant Marcin Krukowski s osobním rekordem za hranicí 88 metrů, který na letošním Mistrovství Evropy v Berlíně obsadil čtvrté místo. „Omluvil se, ale podařilo se nám zajistit neméně kvalitní náhradu v podobě jeho krajana Cypriana Mrzyglóda. Ten v Berlíně skončil sedmý a vloni se stal juniorským evropským šampionem,“ prozradil David Sekerák.

„Ve stejné disciplíně mezi ženami je hlavní favoritka jasná. Bude jí Irena Šedivá z Dukly Praha, která si z Berlína přivezla výborné sedmé místo a letos také premiérově překonala šedesátimetrovou hranici,“ představil další hvězdu mítinku jeho hlavní organizátor.

Postřekovská kaple by měla být opět otevřena začátkem příštího roku.
Postřekovští se chodí modlit do bývalé hospody. Kaple prochází rekonstrukcí

Největším lákadlem pro příznivce atletiky je koulař Tomáš Staněk. Atlet pražské Dukly se v letošní sezóně může pochlubit bronzovou medailí z halového MS v Birminghamu, na venkovním ME skončil čtvrtý. V letošním roce posunul hranici halového i venkovního národního rekordu ve vrhu koulí za hranici 22 metrů. V sobotu na Kontinentálním poháru v Ostravě v soutěži s inovovanými pravidly měl pouze tři pokusy a tak nemohl naplno prodat svoji formu. „Mrzí mě, že jsem po třech pokusech musel skon-čit, protože jsem se cítil dobře. Myslím si, že v Domažlicích to odletí trošku jinak a lépe,“ slibuje nabuzený český silák.

Součástí nabitého tříhodinového atletického programu jsou i běhy. Na nejdelší distanci 3000 metrů se kromě domácích atletů ukáží i běžci z Keni Mwangi a Cherutich, kteří by mohli zaútočit na rekord mítinku či stadionu. Další disciplínou je kilometr, kde poběží i borci z pořádajícího oddílu.

„Zvu všechny příznivce královny sportů, aby se přišli podívat na špičkovou atletiku a společně s atlety důstojně zakončili tuto sezonu. Startovní listiny slibují zajímavou podívanou a velké výkony. Jedná se o jedenáctý ročník a budeme rádi, když s námi úspěšně zahájíte druhou dekádu této akce,“ láká diváky David Sekerák a přidává další rozměr akce: „Celou částku ze vstupného věnujeme na léčbu mého spolužáka, házenkáře Zdeňka Hejduka.“

Ondřej Váchal, Robert Babor

Atleti zakončí venkovní sezonu na mítinku Hvězdné házení na ChodskuZdroj: Deník

Atleti zakončí venkovní sezonu na mítinku Hvězdné házení na ChodskuZdroj: Deník