Z Domažlicka na krajských přeborech startovalo jedenáct zástupců. Devět z nich reprezentovalo AC Domažlice, další domažlický oddíl Mílaři pak vyslal do konfrontace s krajskou elitou dvojici atletů. Někteří z nich si připsali premiéru v letošní sezoně pod „střechou“, jiní již se snažili navázat na výkony z předešlých závodů z první poloviny ledna.

Z domažlické výpravy největší úspěchy zaznamenalo duo Jiří Gregor a Jan Tauer. Oba získali tituly krajského přeborníka, když prvně jmenovaný ovládl běh na 800 metrů. To především díky tomu, že v závěrečném okruhu projevil nejvíce sil a vystupňovaným finišem zvítězil v čase 1:55,32. S největší pravděpodobností si tímto výkonem zajistil účast na republikovém šampionátu dospělých, které se koná 17 a 18. února v pražské hale na Stromovce. Ve stejném běhu se představil i junior David Štefek z Mílařů Domažlice, který v krajské konkurenci doběhl čtvrtý v čase 2:00,84, což zatím zajišťuje účast na MČR mládeže v Ostravě, které se koná o týden později než tuzemský šampionát dospělých složek.

Z krajského titulu se mohl radovat i Jan Tauer, který výkonem 616 centimetrů dominoval v soutěži dálkařů. Vítězný pokus zaznamenal v páté sérii skoků. Dvaadvacetiletý atlet se rozhodl startovat ve více disciplínách. Ve výšce s výkonem 189 centimetrů skončil čtvrtý a ve finále 60 m mezi sprintery obsadil sedmé místo, když cílem prolétl v čase 7,40 s.

Další medaile již domažličtí atleti nepřidali, ale za zmínku stojí i umístění ostatních. Ve finále sprinterek se na 60 m žen předvedly Simona Haasová a Vendula Přibylová (6. místo 8,28 s) a (7. místo 8,41 s). Pátý mezi výškaři – dorostenci byl Michael Rubáš, který se přenesl přes laťku ve výšce 166 cm. Matěj Soukup v rozběhu na 60 m mezi dorostenci zaznamenal čas 8,07 s což na postup do finále nestačilo. Brány finále zůstaly zavřené i Anitě Kelemenové, která dvoustovku zaběhla za 28,67 s.

V rychle rozběhlém závodě na 1500 metrů se v cíli za sebou srovnali tři domažličtí atleti, když se mezi reprezentanty AC Davida Špindlera a Lukáše Krýsla vměstnal Ondřej Váchal z Mílařů Domažlice. Špindler proběhl cílem v čase 4:11,04 – Váchal 4:13,80 – Krýsl 4:18,46 – všichni očekávali rychlejší časy, ale není všem dnům konec. Podobně jako ostatní mají možnost své výkony vylepšit při Přeborech Prahy, které se konají během prvního únorového víkendu znovu v hale Otakara Jandery.

V druhé polovině měsíce pak již na řadu přijdou vrcholy tuzemské halové sezony – republikový šampionát dospělých v Praze a mládežnické mistrovství republiky v Ostravě.

Ilustrační foto
Policisté při kontrole odhalili i opilého řidiče