Až do 21:10 hodin bude kvůli vyšetřování nehody je dle serveru tudy.ne omezen provoz na silnici č. 195 v Hostouni, kde došlo k nehodě autobusu a traktoru.

Podle informace Domažlického přehledníku vyjelo z HZS Domažlice na místo nehody vozidlo CAS 20 - Tatra 815 Terrno.

Nové informace

Původní informace na serveru oznamujícím dopravní nehody byla nepřesná. Deník zjistil následující.

„Kolem 18. hodiny došlo v Hostouni k dopravní nehodě nákladního vozidla s autobusem. Náklaďák jel ve směru na Bělou a během jízdy se za jízdy otevřela bočnice, která ´rozpárala´ protijedoucí autobus po celé délce. Dechové zkoušky u řidiče nákladního vozu i řidičky autobusu byly negativní, na nákladním autě škoda nevznikla, na autobusu byla předběžně odhadnuta na půl milionu korun," uvedla mluvčí Policie ČR Dagmar Brožová s tím, že došlo k lehkému zranění jednoho cestujícího.

„Byl jsem u nehody ještě dříve, než přijeli záchranáři. Syn v tom autobusu jel, sanita spolu s ním odvezla do nemocnice ještě ženu, která měla zraněnou nohu a řidičku, která byla v šoku," sdělil ještě večer na dotaz Deníku otec pasažéra, který už byl v té době po vyšetření doma. Z nemocnice propustili i řidičku autobusu.


„Dechové zkoušky provedené u 53letého řidiče nákladního vozu MAN i 43leté řidičky autobusu byly negativní. Na nákladním autě škoda nevznikla, na autobusu SOR byla předběžně odhadnuta na půl milionu korun," doplnila policejní mluvčí Brožová. 

„Operační středisko vyslalo jednotky HZS Domažlice a SDH Bělá nad Radbuzou do Hostouně k dopravní nehodě nákladního auta a autobusu, která se stala poblíž vlakového nádraží. Uvnitř autobusu cestovaly tři osoby včetně řidičky. Jednoho z cestujících museli hasiči z autobusu vynést na vakuových nosítkách. Všechny tři odvezla ZZS do nemocnice. Dopravní nehoda zastavila v obci provoz na zhruba 1,5 hodiny. Po vyšetření nehody policií nákladní auto z místa nehody odjelo po vlastní ose, autobus hasiči odtáhli ke krajnici a po příjezdu odtahové služby pomohli autobus naložit," uvedla v pátek 28. listopadu Deníku mluvčí HZS Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.