„Dvaadvacetiletý řidič Škody Rapid jel od Březí a neponechal dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vozem Hyundai 29leté řidičky a zezadu do ní narazil. Řidička snižovala rychlost vlivem dopravní situace, která vznikla před ní,ů shrnula průběh nehody policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při střetu utrpěly zranění spolujezdkyně ve věku 32 let z vozidla Škoda a dvě dětí ve věku čtyři roky a tři měsíce. Všichni byli převezeni do nemocnice v Plzni k ošetření. „Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že řidič přepravoval čtyřletou holčičku, aniž by byla umístěna v dětské autosedačce, která odpovídá její hmotnosti a výšce. Tím se dopustil přestupku,“ doplnila Brožová.

Na vozidle Škoda Rapid vznikla škoda ve výši 250 tisíc korun, na stejnou výši byla odhadnuta škoda na voze Hyundai. Nehoda uzavřela hlavní tah z Horšovského Týna na Folmavu. „Po zhruba 40 minutách byl zprovozněn jeden jízdní pruh,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková.

Na místě pracovali hasiči z domažlické základny. „Asistovali zdravotníkům, pomohli naložit havarovaná vozidla na odtahovou službu a provedli úklid nehodou znečištěné vozovky,“ shrnula Jakoubková.

Ilustrační foto
Neznámý zloděj vyloupil garáž a z auta ukradl baterii