K nehodě došlo před půl desátou hodinou ranní, když se autobus jedoucí po mokré vozovce ve směru na Horšovský Týn srazil v zatáčce s nákladním vozidlem.

Čtyřiatřicetiletý řidič nákladního vozidla při střetu žádné zranění neutrpěl, o tři roky starší řidič autobusu na místě zemřel. Dotyčný měl s autobusem údajně jet vyzvednout skupinu dětí.

„Řidič v autobusu cestoval sám, nepřevážel žádné cestující," poznamenala domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová a podotkla, že příčina tragické nehody je zatím stále v šetření.

Přední část autobusu byla nárazem zcela zdevastována. Okolo půl jedenácté z ní hasiči zesnulého řidiče vyprostili, na místo se poté dostavila i koronerka z Rokycan, aby tělo na místě ohledala. Následně dorazila pohřební služba a po dvanácté hodině se odtahová služba pustila do odstranění vraku.

Hlavní silnice I/26 byla po celou dobu uzavřena a kamiony přijíždějící směrem od přechodu na Folmavě stály v dlouhých kolonách. Doprava byla odkláněna přes okolní obce, od půl třetí odpoledne byl na místě nehody provoz řízen kyvadlově. Úsek bude kompletně zprůjezdněn až později v odpoledních hodinách.

„Škoda na obou vozidlech a na poškozených svodidlech byla vyčíslena na 370 tisíc korun," uvedla mluvčí s tím, že řidič nákladního vozu se podrobil zkoušce na přítomnost alkoholu a drog, oba testy však byly negativní.