Střet navíc ochromil dopravu na hlavním tahu z Domažlic na Klatovy. Na místě smrtelné nehody zasahovali domažličtí hasiči, kriminalisté a zdravotní záchranná služba.

Podle informací Deníku byla řidička z Kdyňska oslněna sluncem a čtyřiaosmdesátiletého chodce, rovněž z Kdyňska, kterého posléze srazila, nemohla podle některých přihlížejících vidět. Příčinu potvrzují i informace policie. „Řidička, ročník 1961, byla údajně oslněna a chodce přehlédla,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Místní dále Deníku uvedli, že muže zdravotníci oživovali snad čtyřicet pět minut. Na pomoc do Kdyně zamířil i vrtulník letecké záchranné služby, ale zbytečně. „Vrtulník tady byl, ale zhruba po deseti minutách odlétal zpět,“ řekl Deníku místní obyvatel a konečný verdikt potvrdil i mluvčí za záchranáře Vítězslav Sladký.

„I přes veškerou snahu muž svým zraněním podlehl.“

Co se týká dopravy, kolony se táhly hlavním tahem Kdyně do obou směrů. Větší smůlu měly nákladní automobily, které zůstaly stát na místě. Osobní vozidla, která přijížděla z Nádražní ulice na náměstí měla šanci projet směrem na Domažlice. Policie dále prověřila, zda v nehodě hrál roli alkohol. „Zkouška dopadla negativně,“ dodala Brožová s tím, že v případě zemřelého je nařízena soudní pitva. Zda však byl chodec na přechodu či nikoli není jasné, což je v současné době předmětem šetření.

Ilustrační foto
Opilý muž udal svou opilou manželku