Od pátku do pondělí vyjížděli domažličtí policisté hned k šesti dopravním nehodám, ve kterých figurovala lesní zvěř.

V pátek 29. dubna v půl třetí ráno se na silnici mezi Kdyní a Domažlicemi střetl řidič osobní Mazdy se srnou. Zvíře čelní srážku nepřežilo, škoda na vozidle je 40 tisíc korun.

O dvě a půl hodiny později se se srnou „potkal" i řidič Škody Octavia v obci Spálenec.

„Rovněž i on nedokázal zabránit střetu se srnou, která mu náhle vběhla do jízdní dráhy. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun," popsala domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Stále v pátek, tentokrát v půl deváté ráno, se řidič Seatu střetl u Horšovského Týna se zajícem. K další nehodě pak došlo ve 14 hodin, kdy mezi Křenovy a Staňkovem, kde srazil Opel srnu.

V neděli 1. května před devátou hodinou večerní pak mezi Draženovem a Babylonem vběhla srna do jízdní dráhy řidiče Volkswagenu. Při nehodě zahynula, škoda je 15 tisíc.

V pondělí po půl šesté ráno se pak další Škoda Octavia střetla rovněž se srnou, tentokrát na silnici mezi Meclovem a Horšovským Týnem. Na vozidle vznikla pětitisícová škoda.

Pokud dojde ke střetu se zvěří, je řidič povinen oznámit dopravní nehodu policii.

„Usmrcením zvířete vznikla škoda na majetku příslušného mysliveckého sdružení, i proto je nutné policii kontaktovat," upozorňuje policejní mluvčí. „V žádném případě nesmí řidič sraženou zvěř z místa nehody odvézt, takové jednání by mohlo být považováno za pytláctví či krádež."