Osmatřicetiletá řidička, kterou při dopravní nehodě poleptaly chemické látky, je převážela ve firemní fabii na vlastní pěst. Důsledky jejího hazardního počínání jsou děsivé. Mladá žena je slepá a přišla o ucho a vlasy.

„Případ je uzavřen. Část šetření, která se týkala pracovního úrazu, jsme odložili, neboť ve věci nešlo o podezření z trestného činu. Co se týká vlastní dopravní nehody, spis jsme předali správnímu orgánu k projednání dopravního přestupku,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.
Primagra a.s. Tachov, pro niž žena pracovala, nenese za neštěstí žádnou odpovědnost.

„Policie případ důkladně vyšetřovala. Provedla výslechy, zkontrolovala všechny maily a veškerou komunikaci. Na základě toho byl případ odložen. Pokud jakýkoliv náš zaměstnanec převáží chemikálie, musí použít speciální auto. Na dodržování těchto a všech ostatních předpisů důsledně dbáme,“ uvedl Jiří Mašek, ředitel společnosti Primagra a.s. Tachov.

Nehoda se stala 26. února ráno na silnici mezi Mířkovem a Vidicemi. Žena v důsledku smyku převrátila služební osobní auto do příkopu na střechu. Na zadním sedadle vezla ve skleněných lahvích a barelech kyselinu sírovou, dusičnou, mléčnou, hydroxid draselný a další nebezpečné látky. Některé skleněné lahve se rozbily a chemikálie ženu poleptaly  na většině povrchu těla. Ve velmi vážném stavu byla transportována vrtulníkem na speciální oddělení Vinohradské nemocnice. Tam o ni pečovali půl roku.