Obě se staly v pátek 17. ledna téměř ve stejnou dobu.

„Mezi obcemi Dlažov a Pocinovice na zabezpečeném železničním přejezdu s dřevěnými závorami poškodil zatím neznámý řidič s vozidlem v době od 12.20 do 12.30 hodin dřevěné břevno a mechanismus závory. Provoz na železniční trati Domažlice – Klatovy nebyl naštěstí přerušen," uvedla k první nehodě domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že škoda na závoře byla vyčíslena na dva tisíce korun.

„Neznámý řidič jedoucí se svým vozidlem ve směru od Ohučova do Holýšova nerespektoval ve čtvrt na dvě odpoledne svislou dopravní značku Zákaz předjíždění a vodorovné značení Dvojitá čára souvislá. Začal předjíždět nákladní automobil a levým bokem narazil do protijedoucího automobilu Škoda Octavia. Neznámý řidič po střetu na místě nezastavil, nesepsal s poškozenou řidičkou záznam o dopravní nehodě a ujel. Podle jejího vyjádření se mohlo jednat o osobní automobil značky Audi zelenomodré barvy," popsala střet policejní mluvčí.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, aby se přihlásili osobně na Dopravním inspektorátu v Domažlicích nebo zatelefonovali na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.