Záchranné složky vyjížděly v pondělí v půl šesté ráno na silnici mezi Lhotou u Stříbra a exitem z dálnice D5 Stříbro. "Dodávku zde zasáhl kus ledu, který se uvolnil z kamionu," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Led z protijedoucího kamionu poškodil čelní sklo dodávky a zranil jejího řidiče, kterého si převzala přivolaná záchranná služba. "Řidič utrpěl zranění v obličeji. Ošetřili jsme ho a převezli do Stodské nemocnice," doplnila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Neznámý řidič nákladního vozidla na místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě. "Vzniklou škodu jsme odhadli na 50 tisíc korun. Nehodou se dopravní policisté i nadále zabývají a po neznámém řidiči a neznámém vozidle pátrají," sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ladislav Macák.
Starosta Tachova Ladislav Macák: Překvapilo mne navýšení byrokracie

V souvislosti s tím se policisté obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc a žádají řidiče, kteří místem projížděli v uvedenou dobu a mají k dispozici záznam z palubní kamery, nebo by mohli poskytnout jakékoli informace, které by napomohly k ustanovení řidiče a nákladního vozidla, aby kontaktovali tísňovou linku 158.

Druhý případ pádu ledu z nákladního automobilu se stal mezi Kokšínem a Dehtínem na Klatovsku. Led zde před jednou hodinou odpoledne zasáhl osobní vozidlo. "Osoba z osobního automobilu není zraněna, ale je v šoku," dodal mluvčí hasičů Petr Poncar. Stejně jako v případě ze Stříbrska pokračoval řidič nákladního vozidla v jízdě. Odhadnutá škoda činí 30 tisíc korun.

Policisté hledají řidiče neznámého vozidla a žádají případné svědky dopravní nehody o poskytnutí informací, které sdělte na dopravní inspektorát v Klatovech v pracovních dnech na telefonní číslo 974 334 251 nebo 974 334 250. Informace je možno sdělit i prostřednictvím e-mailu: kt.di.podatelna@pcr.cz.

Policsté zároveň v souvislosti s těmito nehodami připomínají, že řidiči dle zákona o provozu na pozemních komunikacích nesmějí řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran. Stejně tak nesmí řídit vozidlo, na němž nebo na jehož nákladu je led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.