Tři vozidla se srazila v pondělí v půl deváté ráno nedaleko Ohučova, v místě, kde se na obchvat napojuje odbočka vedoucí do Staňkova.

Pětadvacetiletá řidička Škody Octavia jela od Staňkova na Ohučov, nedala však přednost v jízdě a vjela na hlavní silnici, kde kde se srazila s další Škodou Octavia. Tu řídila dvaadvacetiletá řidička jedoucí směrem od Vránova na Ohučov.

Po srážce byla vozidla odhozena na další osobní automobil Honda sedmadvacetileté řidičky, která jela po hlavní silnici od Ohučova a v odbočovacím pruhu odbočovala na Staňkov.

Obě Škody skončily v levém silničním příkopu, kde narazily do betonového sloupku a žlabu.

Zuzana Zezulková a Vítězslav Strouhal převzali ocenění.
Dobrovolná hasička zachránila tonoucího muže

„Při dopravní nehodě došlo k lehkým zraněním všech řidiček. Ve vozidle Škoda Octavia pětadvacetileté řidičky byli převáženi i tři pyrenejští horští psi. Jeden byl při dopravní nehodě usmrcen a jeden zraněn," popsala domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Pes utrpěl vážná poranění a nikdo ze záchranářů mu nedokázal pomoci," doplnila mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková s tím, že ošetření druhého zraněného psa u veterináře si majitelé zajistili sami.

Ve vozidle Honda se nacházeli dva borderteriéři, ti však zraněni nebyli.

Na vozidle Škoda Octavia pětadvacetileté řidičky, která nedala přednost, vznikla škoda 120 tisíc korun, na druhém vozidle stejné značky 80 tisíc korun a na Hondě se škoda vyšplhala na 100 tisíc korun. Dechové zkoušky u všech řidiček byly negativní.

HASIČ KAREL FLIEGEL přebírá na krajském úřadě ocenění.
Hejtman ocenil dva hasiče z Domažlic