Policejní epertizy potvrdily, že 19. září na slunečnicovém poli u Hoříkovic zastřelil 14letého chlapce opravdu jeho otec. „Podle dosud zjištěných skutečností nezletilec vstoupil před ústí hlavně brokové lovecké zbraně, právě v momentě, když muž vystřelil na prolétající holuby,“ uvedl mluvčí jihoplzeňských policistů Libor Pilař.

Vzhledem k tomu, že se syn s otcem na pole vydali vyzbrojeni dvěma brokovnicemi, objevily se i spekulace, že si mohl chlapec smrtelné zranění hlavy způsobit nějakou nešťastnou náhodou sám. Balistická a daktyloskopická expertiza tuto varantu vyloučila.

Čtyřiapadesátiletý muž, který vzal syna na lov holubů, je z Prahy. Střílet se vydali z Týnce u Chotěšova, kam jezdili každý víkend na chalupu. Otce nyní kriminální policie stíhá za ublížení na zdraví. Hrozí mu až pět let odnětí svobody.

Podle informací Deníku je muž, který zastřelil syna, myslivec a zbraně měl v legálním držení. Střílet se dvojice vydala na vlastní pěst, nejednalo se o organizovaný lov. V opačném případě by problémy mělo i myslivecké sdružení, protože děti do 15 let na společné hony a naháňky nesmějí.

Rodiče chlapce byli po tragedii hospitalizováni na psychiatrii. Otci byl odebrán i vzorek krve za účelem zjištění přítomnosti alkoholu. Výsledek byl negativní.

Starší článek najdete ZDE