Není bez zajímavosti, že jejím účastníkem a viníkem zároveň měla být domažlická okresní státní zástupkyně Helena Raková. Z místa však měla ujet a podle některých zdrojů nahlásila nehodu až dnes. Deník se pokoušel zjistit, zda se tyto informace zakládají na pravdě.


„Mohu vám potvrdit, že v uvedený den došlo na vámi označeném místě před 11. hodinou dopolední k dopravní nehodě. Neznámý řidič odbočoval z Komenského ulice do ulice U Pošty, vyjel mimo komunikaci a narazil do zábradlí u přechodu pro chodce a z místa ujel,“ uvedla na dotaz Deníku mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že policisté odhadli škodu vzniklou při nehodě na 4 000 korun.


O tom, kdo seděl za volantem v okamžiku nehody auta, z něhož na místě upadla registrační značka, však policie nic nesdělila. Nepotvrdila ani skutečnost, že se jí měl viník nehody dodatečně přihlásit.


„Policisté mají informace, na podkladě kterých by mohli ustanovit viníka nehody, avšak v tuto chvíli je kvůli probíhajícímu šetření nemohou sdělovat,“ doplnila mluvčí Jiroušková.


Deník se zkoušel obrátit přímo na okresní státní zástupkyni, aby potvrdila či vyvrátila to, co se po městě říká.
„Čerpá až do konce týdne dovolenou, bohužel vám nijak nemohu pomoci, musíte si počkat, až bude opět v práci,“ sdělil nám náměstek okresní státní zástupkyně Josef Vojta, jehož jsme zastihli v zaměstnání.

Případ budeme nadále sledovat.