V úterý sedm minut po čtvrté hodině ráno vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nýřan společně se stodskou jednotkou mezi Chotěšov a Zbůch k dopravní nehodě nákladního auta a dodávky. 

Jedno z vozidel přepravovalo kanystry s oleji a chladicí kapalinou. Vlivem nárazu se některé poškodily a přibližně 30 litrů tekutiny uniklo na silnici. "Neporušené kanystry hasiči vyložili a po převrácení vozidla zpět na kola je naskládali zpátky," uvedla mluvčí hasičského sboru Pavla Jakoubková. Dále uniklo na vozovku a do příkopu asi 150 litrů nafty, kterou hasiči pomocí sorbentu odstranili. 

Uvnitř jednoho z vozidel zůstala zaklíněná osoba. "Muž byl po ošetření, při vědomí, spontálně ventilující předán do péče lékařů na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," informoval mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

Nehoda zcela uzavřela hlavní tah Plzeň - Domažlice na dvě a půl hodiny, až v 6:30 se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh pro kyvadlovou dopravu. Krátce po osmé hodině byl provoz zcela obnoven.

Ilustrační foto
Mladý muž skočil z mostu mezi jedoucí auta