Krátce před pátou hodinou ranní havarovalo nedaleko Nemanic služební nákladní vozidlo hasičů, kteří jelik požáru briket. „Ve 4:40 hodin havarovalo vozidlo Tatra 815 při cestě k zásahu,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

„Při havárii utrpěli tři lidéz posádky lehká zranění, která byla ošetřena na místě, jeden ze zraněných skončil na pozorování. Nikdo jiný nebyl nehodou dotčen,“ uvedl mluvčí hasičů Plzeňského kraje Petr Poncar.

Kvůli vyprošťování vozidla byl poté silniční tah číslo 189 z Klenčí pod Čerchovem na Lískovou asi na dvě hodiny uzavřen. „Dopravní nehodu dále vyšetřují policisté domažlického dopravního inspektorátu,“ doplnila mluvčí policie.

O několik hodin pozdějia několik kilometrů dále havaroval osobní automobil značky Volkswagen Golf. Nehoda se stala v 11:30 hodin u České Kubice, kde vůz na rovném úseku havaroval v silničním příkopu.

I zde došlo ke zranění osob. „Jednu zraněnou osobu si převzala do péče záchranná služba,“ informoval Petr Poncar. 

Vozidlo řídila čtyřiadvacetiletá řidička, která jela od Folmavy na Babylon. Z dosud nezjištěných příčin najela na pravou krajnici, kde dostala s vozidlem smyk. Následně narazila do svodidel a po nárazu zůstala s vozidlem stát na komunikaci. Požití alkoholických nápojů u ženy policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun a na svodidlech na 10 tisíc korun. 

Problémy měl také šestatřicetiletý řidič osobního automobilu BMW jedoucí ve směru od obce Kdyně na obec Němčice. Po projetí pravotočivé zatáčky dostal na kluzkém povrchu komunikace s vozidlem smyk a narazil do hromady větví. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který nechtěl na místo přivolat zdravotníky. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Škoda na osobním automobilu BMW byla vyčíslena na 30 tisíc korun.

Ze sobotního představení.
Kolofantí přilákali v Domažlicích plný sál lidí