„Brzdil několik set metrů, ale nepodařilo se mu zastavit. Mohl mít problém s brzdami nebo mohly být mastné koleje,“ řekl jeden ze svědků nehody z 9. září. Strojvedoucí, který osobní vlak řídil směrem z Klatov na Domažlice, se doslova prohnal nádražím. Brzdy ale použil.

„Při brzdění i pískoval, ale po kolejích doslova klouzal,“ zmínila mluvčí Českých drah Gabriela Novotná. Že se strojvůdce osobního vlaku opravdu snažil brzdit ze všech sil, dokládají i slova jednoho ze zaměstnanců kdyňské firmy APM Automotive s.r.o., která je od nádraží vzdálená necelých půl kilometru vzdušnou čarou. "To skřípění jsme slyšeli až do práce, a pak hroznou ránu," popsal. Skřípění kovu o kov slyšel i jeden ze zasahujících kdyňských dobrovolných hasičů těsně před tím, než jej na místo nehody povolala siréna.

Ilustrační foto.
Padala udání, kočku řešilo ministerstvo

Místní, kteří přihlíželi zásahu záchranářů, hovořili i o variantě, že na vině by taky mohly být travní porost mezi kolejemi a ranní rosa.

V den nehody totiž mezi kolejemi a pražci trčely vysoké trsy uschlé trávy. Porost, který se v kolejích čas od času vytvoří, se však pravidelně stříká a likviduje.

„Likvidace nežádoucí vegetace se provádí primárně chemickým hubením a mechanicky tam, kde se chemie nemůže použít, anebo v místech, kde je vegetace proti tomuto ošetření odolná,“ řekl mluvčí Správy železničních dopravních cest Marek Illiaš s tím, že naposledy se chemický postřik ve Kdyni aplikoval 3. září tohoto roku. „Činit jakékoliv závěry ve stádiu šetření nehody a spekulovat o přímé souvislosti s nehodou je zcela zavádějící. Drážní inspekce doposud nesdělila žádné dílčí výsledky šetření, nenaznačila ani důvod nehody v nedostatečné údržbě. Prosím, vyčkejme na výsledky šetření,“ dodal Illiaš.

Video Správy železnic si můžete přehrát zde:

Jisté však je, že porost je zničehonic posekaný, kolejiště upravené, což dokazuje i následné video, které Správa železnic zveřejnila na svém twitterovém účtu 10. září. Tam projíždí znovu celou trať po ukončení mimořádnosti a na záběrech je patrné, že kolejiště jsou upravena tak, jak mají být.

Příčiny nehody jsou tak v šetření. Zabývají se tím na drážní inspekci i v Domažlicích místní kriminalisté.